Amfipoli News: Αυτό είναι το πιο παράξενο πλοίο στον κόσμο!! (Εικόνες)

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Αυτό είναι το πιο παράξενο πλοίο στον κόσμο!! (Εικόνες)


Η Αμερικανική Υπηρεσία Ναυτικών Ερευνών διαθέτει στους κόλπους της ένα πολύ παράξενο πλοίο που ονομάζεται FLoating Instrument Platform (FLIP). Πιο συγκεκριμένα, το FLIP δεν είναι ακριβώς πλοίο μολονότι οι ερευνητές ζουν και εργάζονται σε αυτό για εβδομάδες πραγματοποιώντας επιστημονικές μελέτες στον ανοιχτό ωκεανό.
Στην πραγματικότητα, είναι μια τεράστια εξειδικευμένη σημαδούρα ή πλωτή πλατφόρμα, που επινοήθηκε και αναπτύχθηκε από το Marine Physical Laboratory (MPL) του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, προκειμένου να διευκολύνει την έρευνα στα βάθη των ωκεανών.
Το FLIP έχει μήκος 108 μέτρα και διαθέτει τέσσερα τμήματα- δεξαμενές στο μπροστά μέρος , ενώ στο πίσω, υπάρχουν τα έρμα. Όταν αυτές οι δεξαμενές είναι γεμάτες με αέρα το πλοίο επιπλέει σε οριζόντια θέση, αλλά όταν γεμίζουν με θαλασσινό νερό βυθίζονται κατακόρυφα.
Η όλη διαδικασία διαρκεί 28 λεπτά και όταν το FLIP βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση, το τμήμα που είναι έξω από το νερό φτάνει σε ύψος τους πέντε ορόφους μιας κατοικίας. Επιπλέον, οι καμπίνες του προσωπικού διαθέτουν δύο πόρτες, που χρησιμοποιούνται ανάλογα με τη θέση που παίρνει κάθε φορά το πλοίο, ενώ τα περισσότερα έπιπλα είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να περιστρέφονται κατάλληλα.
Το FLIP δημιουργήθηκε πριν από 50 χρόνια από δύο επιστήμονες – τους Fred Fisher και Fred Spiess – με σκοπό να ενισχυθεί η έρευνα σχετικά με την συμπεριφορά των ηχητικών κυμάτων κάτω από το νερό. Αυτή απαιτούσε ένα πλοίο με σταθερότητα και που θα μπορούσε να βυθίζεται κατακόρυφα στον ωκεανό. Ύστερα λοιπόν από αρκετές δοκιμές, το FLIP ξεκίνησε επιτυχώς τις αποστολές του, οι οποίες συνεχίζονται αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα!

πλοίο

πλοίο

πλοίο

πλοίο
πλοίο
Πηγή: kontranews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου