Amfipoli News: ΕΦΕΤΕΙΟ Σερρών: Τελεσίδικη καταδίκη γιατρών & Κλινικής των Σερρών για την απώλεια ματιών 13 ασθενών!

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΕΦΕΤΕΙΟ Σερρών: Τελεσίδικη καταδίκη γιατρών & Κλινικής των Σερρών για την απώλεια ματιών 13 ασθενών!


Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών με απόφασή του  χθες Δευτέρα, 26/6/2017 έκρινε σε δεύτερο βαθμό ομόφωνα ένοχους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο,

..  πριν επτά χρόνια (Καλοκαίρι του 2010), όπου 13 ασθενείς μετά από μια επέμβαση-ρουτίνας, αντιμετώπισης οφθαλμικού καταρράκτη, παρουσίασαν επιπλοκές και μόλυνση, η οποία οδήγησε στην απώλεια των ματιών τους.
Το χθεσινό Δικαστήριο βρήκε ενόχους τους:
 τρεις χειρούργους οφθαλμίατρους, (οι δυο Σερραίοι) και ένας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος σήμερα είναι διευθυντής οφθαλμολογικής κλινικής Νοσοκομείου του ΕΣΥ Θεσσαλονίκης, της τότε εργαζόμενης νοσηλεύτριας εργαλειοδότριας στην ιδιωτική κλινική των Σερρών, της Διοικητικής Διευθύντριας και της Επιστημονικής υπευθύνου, καθώς και της Αναισθησιολόγου, (οι οποίοι είναι και μέλη της εταιρείας της ιδιωτικής κλινικής των Σερρών). Μάλιστα η απόφαση ήταν ομόφωνη για την ενοχής των 6 κατηγορουμένων που είχαν καταδικαστεί και πρωτόδικα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών.

Μαζική μόλυνση 13 ασθενών
Αναλυτικά, η υπόθεση αφορά στις μηνύσεις που είχαν υποβάλλει δυο από τους 13 παθόντες ασθενείς που υπεβλήθησαν σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης  καταρράκτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Ιουνίου 2010 σε ιδιωτική κλινική των Σερρών.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, η συνέπεια της αμελούς συμπεριφοράς που επέδειξαν οι 6 ένοχοι, είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση ενδοφθαλμίτιδας (ενδονοσοκομειακού μικροβίου) και στους 13 ασθενείς, οι οποίοι απώλεσαν  την όραση τους από το ένα μάτι τους  και οι μισοί εξ αυτών υπέστησαν και την εξεντέρωση του βολβού του ιδίου οφθαλμού.

Οι τελεσίδικες ποινές
Συγκεκριμένα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό με την τελεσίδικη, πλέον απόφαση του επέβαλε την ποινή των 18 μηνών φυλάκισης στον καθένα (πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί 24μήνες) από τους  3 ιατρούς οφθαλμιάτρους χειρουργούς και την ποινή των  30 μηνών φυλάκισης (πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί με 24 μήνες ανά περιστατικό), στην κάθε μια  από τις άλλες 3 ενόχους δηλαδή στη νοσηλεύτρια, στη Διευθύντρια, καθώς και στην αναισθησιολόγο.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών αναγνώρισε σε όλους τους ενόχους το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και οι ποινές που τους επεβλήθησαν έχουν τριετή αναστολή.

Οι δικηγόροι των εναγόντων
Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής των ασθενών που παραστάθηκαν στη δίκη ήταν: ο δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Αντώνης Αθ. Φραγγεδάκης και η Μαρία Φυντανή, δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, συνεργάτης του δικηγόρου Νίκου Διαλυνά, ο οποίος παραστάθηκε ως συνήγορος πολιτικής αγωγής, στο πρώτο βαθμό και ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών. Δήλωσαν δε ικανοποιημένοι από την απόφαση του Δικαστηρίου
Οι παθόντες έχουν προσφύγει και στα Αστικά Δικαστήρια
Να επισημάνουμε πως οι ασθενείς και οι συγγενείς τους (καθώς κάποιοι εξ αυτών δεν βρίσκονται πια εν ζωή) έχουν προσφύγει και στα αστικά Δικαστήρια, διεκδικώντας χρηματικές αποζημιώσεις για την βλάβη την οποία υπέστησαν εξαιτίας της αμέλειας των ενόχων.


anexartitos.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου