Amfipoli News: 8 μυστικά ομορφιάς από την Ινδία για να κάνετε τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

8 μυστικά ομορφιάς από την Ινδία για να κάνετε τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.


Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι άνθρωποι από την Ινδία καταφέρνουν να έχουν τόσο πλούσια και μακριά μαλλιά;

Τα ινδικά μυστικά ομορφιάς προέρχονται από τους αρχαίους χρόνους και επικεντρώνονται περισσότερο στην φυσική φροντίδα.

Οι Ινδοί πιστεύουν ότι η φύση έχει όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα της υγείας και της ομορφιάς μας. Εδώ είναι 8 μυστικά περιποίησης μαλλιών από την Ινδία, που θα σας καταπλήξουν.
Λουστείτε με κρύο νερό
Αυτή είναι μια συνήθεια που μπορεί να κάνει θαύματα για τα μαλλιά σας. Αποφύγετε το  ζεστό νερό πόσο μάλλον το καυτό νερό για να πλύνετε τα μαλλιά σας. Το λούσιμο των μαλλιών με κρύο νερό ανοίγει τους πόρους σας και διεγείρει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον, το κρύο νερό θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο λαμπερά.
Χρησιμοποιήστε χυμό από Αλόη
Η Αλόη είναι γνωστό ότι έχει αμέτρητες θεραπευτικές ιδιότητες και είναι πολύ καλή για το δέρμα και τα μαλλιά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μερικά φύλλα αλόης βέρα, να κόψετε το καθένα στο μισό για να εξαγάγετε το χυμό, και κάντε με αυτό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και στις ρίζες των μαλλιών σας. Ο χυμός θα κρατήσει το τριχωτό της κεφαλής σας υγιές και ενυδατωμένο και θα τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών.
Μασάζ με λάδι καρύδας
Πάρτε ένα μικρό μπολ γεμάτο με λάδι καρύδας, θερμάνετε το για 20 δευτερόλεπτα και εφαρμόστε το στο τριχωτό της κεφαλής σας. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας απαλά με τα δάχτυλά σας, έτσι ώστε οι ιδιότητες του λαδιού να εισχωρήσουν στο τριχωτό της κεφαλής, στις ρίζες και στα μαλλιά σας. Το λάδι τρέφει το τριχωτό της κεφαλής σας και διασπά το συσσωρευμένο σμήγμα από τα θυλάκια της τρίχας. Κρατήστε το λάδι για 30 λεπτά και μετά ξεβγάλετε με σαμπουάν. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.
Ξεπλύνετε με μηλόξυδο
Το μηλόξυδο είναι μια θαυμάσια επιλογή για να καταπολεμήσετε την πτώση των μαλλιών σας. Είναι γνωστό για την εξισορρόπηση των επιπέδων pH του τριχωτού της κεφαλής, την πρόληψη της πιτυρίδας, τη θεραπεία ξηρού δέρματος και της φαγούρας, ενώ τα μαλλιά ξεμπερδεύονται πολύ πιο εύκολα. Θα παρατηρήσετε τη λάμψη στα μαλλιά σας ακόμα και μετά από ένα μόνο ξέβγαλμα. Χρησιμοποιήστε μηλόξυδο να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας, μην λουστείτε, και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα για ουσιαστικά αποτελέσματα.
Μάσκα πρωτεΐνης για τα μαλλιά
Ένας σημαντικός λόγος για την πτώση των μαλλιών μπορεί να είναι η έλλειψη της πρωτεΐνης στη διατροφή σας. Γιατί να μην αναζωογονήσετε τα υποσιτισμένα μαλλιά σας με τη βοήθεια κάποιων μασκών γεμάτες πρωτεΐνη; Μια μάσκα μαλλιών με αυγό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε την ένεση της πρωτεΐνης στα μαλλιά σας. Πάρτε 2 αυγά και χωρίστε τα ασπράδια και τους κρόκους τους. Εφαρμόστε την χτυπημένη πάστα από το ασπράδι στις ρίζες των μαλλιών σας με τη βοήθεια ενός πινέλου βαφής. Λουστείτε με σαμπουάν μετά από 30 λεπτά και τα μαλλιά σας θα είναι πιο υγιή και πιο λαμπερά από ποτέ.
Αιθέρια έλαια
Εκτός από το λάδι καρύδας, οι Ινδοί χρησιμοποιούν μια ποικιλία αιθέριων ελαίων για να περιποιηθούν τα μαλλιά τους. Ορισμένες από αυτές περιλαμβάνουν αμύγδαλο, δεντρολίβανο, λεβάντα, και έλαια από θυμάρι. Αυτά τα έλαια είναι ικανά να διασπάσουν το σμήγμα που έχει συσσωρευθεί στους πόρους σας και να επανορθώσουν τους κατεστραμμένους θύλακες των τριχών. Μπορείτε να αναμίξετε αυτά τα αιθέρια έλαια μαζί ή ανακατέψτε τα με λάδι καρύδας και εφαρμόστε το μείγμα στις ρίζες του τριχωτού της κεφαλής και στα μαλλιά σας. Κρατήστε το λάδι για μια ώρα και λουστείτε με σαμπουάν.
Λιγότερο λούσιμο
Ένα άλλο μυστικό για ισχυρά και υγιή μαλλιά είναι η λιγότερη έκθεση τους σε νερό και χημικές ουσίες. Το σταθερό πλύσιμο, και η χρήση σαπουνιού ή σαμπουάν απομακρύνουν από τα μαλλιά σας τα έλαια τους και διαταράσσεται η ισορροπία του pH του τριχωτού της κεφαλής σας, με αποτέλεσμα την αυξημένη πτώση των μαλλιών και τα πρόωρα γκρίζα μαλλιά. Περιορίστε το πλύσιμο των μαλλιών σας για μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να κρατηθούν οι ζημιές μακριά.
Μάσκα μαλλιών με πανθενόλη
Η πανθενόλη είναι ένα συστατικό που βρίσκεται συνήθως σε πολλά προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Πρόκειται ουσιαστικά για μια συνθετική μορφή της βιταμίνης Β5, η οποία μετατρέπεται σε παντοθενικό οξύ, όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Η πανθενόλη αναζωογονεί την επιδερμίδα, αποκαθιστώντας τους κατεστραμμένους θύλακες των τριχών, ενώ παράλληλα βοηθάει την άρση στατικού ηλεκτρισμού και στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Εφαρμόστε τζελ πανθενόλης ή αφρό στα μαλλιά σας μετά το πλύσιμο και κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και  τις ρίζες σας για καταπληκτικά αποτελέσματα.
διαφορετικό
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου