Amfipoli News: Λαχταριστό ΚΩΚ στο ταψί!

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Λαχταριστό ΚΩΚ στο ταψί!



Υλικά
1 κούπα αλεύρι 
1 κούπα ζάχαρη 
5 αβγά 
1 baking powder 
2 βανίλιες 
2 κ.σ. νερό
για την κρέμα
2 1/2 λίτρα γάλα 
1 1/4 κούπας κορν φλάουρ 
3 κούπες ζάχαρη 
5 κροκάδια 
2-3 βανίλιες
για την επικάλυψη
200 γρ.εβαπορέ αδιάλυτο 
200 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.
Θα Το Λατρέψετε: Λαχταριστό ΚΩΚ στο ταψί! Αυτό πρέπει να το δοκιμάσετε - Εικόνα1
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε καλά βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 40×35 εκ.
Θα Το Λατρέψετε: Λαχταριστό ΚΩΚ στο ταψί! Αυτό πρέπει να το δοκιμάσετε - Εικόνα2
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με  αντιστάσεις πάνω-κάτω για ακριβώς 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Θα Το Λατρέψετε: Λαχταριστό ΚΩΚ στο ταψί! Αυτό πρέπει να το δοκιμάσετε - Εικόνα3
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα.
Θα Το Λατρέψετε: Λαχταριστό ΚΩΚ στο ταψί! Αυτό πρέπει να το δοκιμάσετε - Εικόνα4
Θα Το Λατρέψετε: Λαχταριστό ΚΩΚ στο ταψί! Αυτό πρέπει να το δοκιμάσετε - Εικόνα5
Την αδειάζουμε πάνω στην κρύα βάση. Αφήνουμε και πάλι να κρυώσει εντελώς.
Θα Το Λατρέψετε: Λαχταριστό ΚΩΚ στο ταψί! Αυτό πρέπει να το δοκιμάσετε - Εικόνα6
Τέλος, λιώνουμε σε μπεν μαρί το εβαπορέ με τη σοκολάτα και στρώνουμε το μείγμα πάνω στην κρύα κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
Θα Το Λατρέψετε: Λαχταριστό ΚΩΚ στο ταψί! Αυτό πρέπει να το δοκιμάσετε - Εικόνα7
Είναι καλύτερα να το καταναλώσουμε την επόμενη μέρα που θα έχει κρυώσει καλά!!
Θα Το Λατρέψετε: Λαχταριστό ΚΩΚ στο ταψί! Αυτό πρέπει να το δοκιμάσετε - Εικόνα8
Γίνεται ακόμη καλύτερο όσο στέκεται.
Πηγή: magyreuontas.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου