Amfipoli News: Δείτε το καβούρι με το… ανθρώπινο πρόσωπο: Ποιος θρύλος το συνοδεύει!

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Δείτε το καβούρι με το… ανθρώπινο πρόσωπο: Ποιος θρύλος το συνοδεύει!


Ένα σπάνιο είδος καβουριού έχει εντοπιστεί σε θάλασσα της Ιαπωνίας! Στο καβούκι του είναι αποτυπωμένο ένα ανθρώπινο πρόσωπο! Μάλιστα το καβούρι συνδέεται με έναν τοπικό θρύλο που περιλαμβάνει μάχες με… Σαμουράι.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σε ένα μικρό παραθαλάσσιο πάρκο, κοντά στη Γέφυρα Kanmonkyo, στην ιαπωνική πόλη Shimonoseki, βρίσκονται δύο χάλκινα αγάλματα που απεικονίζουν δύο πολεμιστές Σαμουράι. Τα αγάλματα πλαισιώνει ένα κανόνι πλοίου. Το γλυπτό μνημονεύει μια ιστορική μάχη που έγινε εδώ πάνω από οκτώ αιώνες πριν.
Το έτος ήταν 1185. Δύο ισχυροί στόλοι, ο ένας της οικογένειας Heike (οι αυτοκρατορικοί ηγέτες της Ιαπωνίας) και ο άλλος των Minamoto, που αγωνίζονταν για τον έλεγχο του θρόνου, συγκρούστηκαν ένα πρωί του Απριλίου σε έναν μικρό κόλπο που ονομάζεται Dan-no-ura στη θάλασσα της Ιαπωνίας. Στην άγρια μάχη που ακολούθησε, εκατοντάδες πολεμιστές σαμουράι έχασαν τη ζωή τους και τα σώματά τους βρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας. Στο τέλος της ημέρας, ο στόλος των Minamoto κέρδισε τη μάχη. Οι Heike πιάστηκαν και ο 6χρονος αυτοκράτορας πνίγηκε από τη γιαγιά του, η οποία ήθελε να αποτρέψει τη σύλληψή του, αναφέρει το perierga. Ο Minamoto Yoritomo έγινε ο πρώτος Shogun (στρατιωτικός ηγέτης) της Ιαπωνίας.
Η μάχη αυτή έδωσε αφορμή για πολλούς θρύλους, ο πιο παράξενος από τους οποίους περιλαμβάνει ένα καβούρι. Αυτό έχει ένα χαρακτηριστικό κέλυφος πάνω στο οποίο είναι αποτυπωμένο το θυμωμένο πρόσωπο ενός Σαμουράι.
Η ιστορία αναφέρει ότι όταν οι πολεμιστές Heike σκοτώθηκαν, οι ψυχές τους μεταφέρθηκαν στα καβούρια και τα θυμωμένα πρόσωπά τους χαράχτηκαν για πάντα στα καβούκια τους.
1
Το καβούρι ονομάζεται Heikegani ή καβούρι Heike ή καβούρι Σαμουράι.
«Αυτό που μοιάζει με ανθρώπινο πρόσωπο πάνω στο καβούκι είναι στην πραγματικότητα τα σημεία όπου οι μυς συνδέονται με το κέλυφος.
Απλώς τυχαίνει να μοιάζει με το πρόσωπο ενός θυμωμένου Σαμουράι, χάρη στην έμφυτη ικανότητά μας να ανακαλύψουμε πρόσωπα σε τυχαία αντικείμενα – ένα φαινόμενο που ονομάζεται pareidolia», αναφέρουν οι επιστήμονες.

Πηγή: kontranews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου