Amfipoli News: ΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ


ΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Η γνώση των αρχαίων μυστών, δεν χανόταν ποτέ. 
Περνούσε από γενιά σε γενιά και εξελισσόταν με άγνωστο σε μας ρυθμό. 
Όλες οι απορίες μας για τον αρχαίο πολιτισμό, τα τεχνουργήματα, την γραμματεία, αυτά που σήμερα φαντάζουν υπεράνθρωπα και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, πηγάζουν από εκεί. 
Τα πάντα ήταν έργο μυημένων «μυστών» που δεσμεύονταν από όρκο σιωπής (άρρητα). 
Και αυτά ακόμα τα νομίσματα, ήταν δικό τους έργο. 
Όταν κάποιος καταφέρει να δει το νόμισμα σαν έργο τους, τότε πρέπει να ξέρει ότι τίποτα πάνω σε αυτό δεν είναι τυχαία τοποθετημένο. 
Με την ευφυΐα που οπωσδήποτε διέκρινε τους μύστες, κατάφεραν μέσα από το νόμισμα να εκφραστούν, ακόμα και για θέματα που τους ήταν απαγορευμένο να μιλήσουν. 
Αντίθετα, αν κάποιος δει το νόμισμα σαν απλό συναλλακτικό μέσο των αρχαίων, που απλά έπρεπε να έχει κάποιες παραστάσεις, τότε αυτός είναι οπωσδήποτε αρχαιολόγος!!!
 Η σωστή ερμηνεία λοιπόν των νομισμάτων, ανοίγει έναν δρόμο και μια μορφή επικοινωνίας με τους σοφούς αυτούς ανθρώπους της αρχαιότητας. 
Είναι η δική τους ιστορία, όπως καθημερινά την αντιλαμβάνονταν και αντί σε χαρτί την αποτύπωναν στα νομίσματα.
Το 1600 π. Χ. στον Μινωικό υπολογιστή που υπολόγιζε της εκλείψεις ήλιου και σελήνης, υπήρχαν περιφερειακά 25 τρίγωνα ακτίνες. 1200 χρόνια αργότερα, στην ωραιότερη νομισματική απεικόνιση του ήλιου, οι τριγωνοειδής ακτίνες του είναι 25!!! Υπήρχε μια βαθύτερη γνώση σ αυτό, που οι μύστες δεν ξέχασαν ποτέ.

Του ερευνητή νομισματολόγου Αστέριου Τσίντσιφου


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου