Amfipoli News: Πού και πώς υπηρέτησαν την «μαμά πατρίδα» οι πολιτικοί

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Πού και πώς υπηρέτησαν την «μαμά πατρίδα» οι πολιτικοί


''... Ο Γαβρόγλου χρησιμοποιώντας μια διάταξη που αφορούσε τους Κωνσταντινοπολίτες δεν έκανε θητεία. Δεν είναι όμως το ίδιο για αυτούς που εξαγόρασαν την θητεία τους ; Και ο Γαβρόγλου (χωρίς να θέλουμε να τον υπερασπιστουμε) ανήκει στους Αριστερούς. Οι δεξιοί, που το παίζουν υπερπατριώτες, που πήγαν και εξαγόρασαν την θητεία τους; Τελικά ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό ; Και ο Γαβρόγλου είναι υπουργός, οι άλλοι που υπήρξαν και πρωθυπουργοί, ή ακόμα και υπουργοί Εθνικής Άμυνας;  Αλήθεια τώρα τι έχει να πει η ΝΔ και ο αντιπρόεδρός της Άδωνις Γεωργιάδης, για την θητεία του Σαμάρα ή του γιωτά Βενιζέλου ;''

Κάθε φορά που η συζήτηση στη Βουλή έρχεται στις Ένοπλες Δυνάμεις, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ανεβάζουν αυτομάτως τους τόνους. Η αμυντική θωράκιση της χώρας απέναντι σε κάθε εχθρό που μπορεί να επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτες, από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς.

Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ που υπηρέτησαν τη θητεία τους οι πολιτικοί αρχηγοί και για πόσο καιρό ή τι υπηρεσίες έχουν προσφέρει; Όπως διαβάσαμε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» δίνονται πολλές απαντήσεις για το ποιοι λούφαραν, ποιοι έπαιρναν άδειες, ποιοι κατέγραψαν θητεία πάνω από 40 μήνες και ποιοι διέκοπταν τη θητεία τους και μετά από λίγο καιρό ξαναγυρνούσαν. Δείτε, λοιπόν τη σχετική λίστα με τους αρχηγούς των κομμάτων που έκαναν «Γερμανικά».


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Εξαγόρασε μήνες με 21.000 δραχμές: Στρατιωτική θητεία αλά καρτ έκανε ο νυν πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό την Παρασκευή 9 Ιουλίου του 1976 και απολύθηκε μόλις τρεις μήνες αργότερα, στις 11 Οκτωβρίου. Στο μεσοδιάστημα, είχε πληρώσει 21.000 δραχμές, προκειμένου να εξαγοράσει του 21 μήνες που δεν είχε υπηρετήσει. Για να συμπληρώσει μάλιστα το υποχρεωτικό 9μηνο, αναγκάστηκε να παρουσιαστεί και πάλι τον Απρίλιο του 1977 για άλλους έξι μήνες, προκειμένου να πάρει ακολούθως το πολυπόθητο ροζ χαρτί του απολυτηρίου. Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι την ίδια χρονιά που απολύθηκε από το Στρατό, εξελέγη και βουλευτής, μόλις στα 26 του!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε χτες την 23η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και το Τελωνείο Κήπων στον Έβρο στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του, στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Εκεί συζητώντας με τους αξιωματικούς, τους απεκάλυψε ότι είναι τόσο σκληρό αλάνι (ποιος μπορεί να ξεχάσει την εξορία του στην τρυφερή ηλικία των 6 μηνών), που ζήτησε από τον πατέρα του να υπηρετήσει κανονικά την θητεία του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπηρέτησε στην 346 Μοίρα των F16 για 12 μήνες ως οπλίτης στο κέντρο επιχειρήσεων και με καμάρι δήλωσε ότι ήταν μια θέση που δεν πολυχρειαζόταν, καθώς σήμερα όλες οι θέσεις των οπλιτών καλύπτονται από μόνιμους αξιωματικούς της αεροπορίας.
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Έβαλε βύσμα για να γίνει ναύτης: O Αλέξης Τσίπρας έβαλε βύσμα για να μην υπηρετήσει εκεί που προβλεπόταν από τη μαμά πατρίδα. Την άνοιξη του 2003, του ήρθε το χαρτί για να παρουσιαστεί στο Στρατό Ξηράς. Ο 29χρονος Αλέξης έβαλε μέσον στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κατάφερε να μεταταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό. Όταν ήρθε η ώρα της μετάθεσης, μπήκαν και πάλι τα μεγάλα μέσα και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε στη διοίκηση του ΓΕΝ, στην… ακριτική λεωφόρο Μεσογείων. Καθημερινά βρισκόταν στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Την άνοιξη του 2004, χρησιμοποίησε νόμο που έλεγε ότι, εάν είσαι στο Στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά τον εκλογικό αγώνα. Έτσι, απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και ξαναγύρισε μετά τις εκλογές στις τάξεις του Ναυτικού. Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά 3 μήνες, οπότε εκεί που χρωστούσε 6 μήνες, υπηρέτησε τους μισούς.

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Τούτη η θητεία δεν σταματά ποτέ…: O επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει υπηρετήσει περισσότερο από όλους στον Ελληνικό Στρατό. Παρουσιάστηκε σε ηλικία 20 ετών και έκανε θητεία 42 μηνών λόγω φυλακών! Έκανε τη θητεία του στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (μονάδα προφυλακής) και στο 22ο Σύνταγμα Πεζικού στη Λέσβο. Αλλά παρόλο που ξεκίνησε την θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις μεταφέρθηκε στο βισματούχο

Σώμα Υλικού Πολέμου και συνέχισε μια περιπετειώδη θητεία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Στις 27 Νοεμβρίου του 1978 ο κ. Γιώργος Παπανδρέου -σε ηλικία 26 ετών τότε- παρουσιάστηκε στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα.

Έκανε θητεία οκτώ μηνών αφού πρώτα εξαγόρασε το υπόλοιπο των 16 μηνών καταβάλλοντας 19.000 δραχμές και στις 7 Αυγούστου του 1979 απολύθηκε με την ειδικότητα του γραφέα.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Τον έβγαλαν Ι3 λόγω παχυσαρκίας: Τον Απρίλιο του 1986 πήγε στον Στρατό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε ηλικία 29 ετών και αφού είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τις μεταπτυχιακές στο Παρίσι, παρουσιάστηκε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού της Κορίνθου. Μετά τις τυπικές ιατρικές εξετάσεις που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο κ. Βενιζέλος είναι παχύσαρκος. Ύστερα κατετάγη στην κατηγορία σωματικής ικανότητας 3, δηλαδή το γνωστό Ι3. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Κινήματος έκανε εξαγορά θητείας 9 μηνών, καταβάλλοντας εκείνη την εποχή το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 27.000 δραχμών.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσιάστηκε στο Ναυτικό τον Απρίλιο του 1977, διακόπτοντας την αναβολή του και απολύθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1979, έχοντας λάβει την ειδικότητα του διαχειριστή. Στη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων και ενώ υπηρετούσε τη θητεία του διαγνώστηκε ότι έπασχε από πλατυποδία.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Τα «είδε όλα» λόγω χούντας: Ανήκει σε εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς που «τα είδαν και τα έζησαν όλα» στον Στρατό! Ούτε βύσμα είχε τότε, ούτε μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι καλοπέρασε. Τουναντίον, ο κ. Κουβέλης ήταν οπλίτης στην Τρίπολη κατά την περίοδο της επταετούς δικτατορίας των συνταγματαρχών. Εκεί απέκτησε και το παρατσούκλι «γονδολιέρης». Και αυτό γιατί οι στρατεύσιμοι τον έχωναν συνεχώς αγγαρεία στον καθαρισμό των τουαλετών. Σχεδόν μόνιμα ήταν με το σκουπόξυλο στο χέρι. Όπως λένε αρκετοί χαριτολογώντας, «έχει καθαρίσει αρκετές… Βενετίες»!

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΧΑΚΙ

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

Καταβάλλοντας 29.000 δραχμές στις 13 Δεκεμβρίου του 1975, ο κ. Απόστολος - Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος κατάφερε να εξαγοράσει 24μηνη θητεία και πεντάμηνη πρόσθετη υπηρεσία. Μπορεί να υπήρξε ένας από τους μακροβιότερους υπουργούς Άμυνας, αλλά δεν είχε υπηρετήσει ούτε μια μέρα στον στρατό. Στις 15 Ιουλίου του 1968 είχε κηρυχθεί ανυπότακτος εξωτερικού, ενώ στις 11 Οκτωβρίου του 1972 είχε χάσει την Ελληνική ιθαγένεια.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ - Ο ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ο γεννηθείς το 1938 νυν αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης παρουσιάστηκε με την κλάση του 1959 στο πολεμικό ναυτικό. Έλαβε την ειδικότητα του διαχειριστή και υπηρέτησε στη φαρική βάση στον Πειραιά απ' όπου απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 1961.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία στο λεκανοπέδιο Αττικής και ένα μέρος της θητείας του βρισκόταν στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας στην. οδό Πανεπιστημίου! Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και εκεί που χρωστούσε έξι (6) μήνες, υπηρέτησε τρεις (3)… Ο ίδιος αναφέρει για τους τελευταίους του μήνες: «είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε!». Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνες και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004, δηλαδή πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και μια μικρή “λεπτομέρεια”: σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία», τον Μάρτιο του 2007, αναφέρει: «Ο στρατός παραμένει ένας χώρος όπου βουλευτές και πολιτευτές, κυβερνητικοί ή μη, μπορούν να κάνουν τα ρουσφετάκια τους και τις εξυπηρετήσεις τους…» και «…τα αστικά στρατόπεδα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται τα λεγόμενα “βύσματα”».

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ εκπλήρωσε κανονικά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μετά τις σπουδές του Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Λυών και της Ελβετίας, είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει πάρει τις περισσότερες άδειες,(πέραν τις 30 κανονικές άλλες 15 ειδικές ) αν και δεν μπορεί να τον θεωρήσει κανείς βύσμα.



ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Ανακριτής αιχμαλώτων: O πρώτος τη τάξει πολίτης της χώρας, Κάρολος Παπούλιας, παρουσιάστηκε στο Πεζικό για να κάνει τη θητεία του. Θεωρήθηκε ανυπότακτος και πέρασε την πύλη του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Κορίνθου σε ηλικία 23 ετών, τον Ιανουάριο του 1952. Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφοριών και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του, Γρηγόρης Παπούλιας, ήταν υποστράτηγος και εύελπις της ηρωικής τάξης του 1911 και ως στρατιωτικός, επιθυμούσε να σκληραγωγήσει τον γιο του.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 1978 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου και απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 1980 από το 285 Τάγμα Εθνοφυλακής στη Λήμνο, αφού είχε εκτίσει και 20 ημέρες φυλάκισης. Δύο χρόνια αργότερα ο νυν υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης μετεκπαιδεύτηκε στον χειρισμό αντιαρματικών πυροβόλων 75-76 χιλιοστών, τα οποία χρησιμοποιούνταν σε οχυρωματικά
έργα…

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Πτυχίο βοηθού νοσοκόμου έλαβε ο τέως δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.

Ο κ. Κακλαμάνης παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό στις 10 Ιανουαρίου του 1972. Ο πρώην υπουργός Υγείας είναι ίσως ένας από τους λίγους πολιτικούς που έκαναν τη θητεία τους σε πολεμικό πλοίο.

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο Λουκάς Παπαδήμος, λόγω της πολυετής παραμονής του στο εξωτερικό δεν υπηρέτησε στρατιωτική θητεία.


Πηγή: reader.gr, diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου