Amfipoli News: Ένα γλυκό σκέτος πειρασμός: Η τέλεια συνταγή για σοκολατίνα!

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Ένα γλυκό σκέτος πειρασμός: Η τέλεια συνταγή για σοκολατίνα!


Μόλις τη φτιάξετε και τη δοκιμάσετε, θα γίνει η αγαπημένη σας τούρτα!
Δεν πρόκειται να αγοράσετε ξανά έτοιμη τούρτα από ζαχαροπλαστείο γιατί σε κάθε περίσταση που απαιτεί τούρτα, η σοκολατίνα αυτή θα αποτελέσει την μοναδική σας επιλογή!
Για το παντεσπάνι θα χρειαστείτε
5 ‏αυγά
6 κ.σ. ‏νερό
1 ‏μπέικιν πάουντερ
1 ‏βανίλια
1 ποτήρι ‏ζάχαρη
1 & 1/2 ποτηριού ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ‏κακάο
λίγο ‏φρέσκο γάλα για να το βρέξετε
Για τις κρέμες θα χρειαστείτε
1 ‏μόρφατ
1 ‏ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. ‏κακάο
1 ‏βανίλια
Για το γλάσο θα χρειαστείτε
6 κ.σ. ‏άχνη
8 κ.σ. ‏γάλα
1 κ.σ. ‏γάλα
1 & 1/4 ‏κουβερτούρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και βουτυρώνετε ένα στρόγγυλο ταψάκι.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ.
Προσθέτετε το νερό, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν. Ψήνετε για 45 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο).
Στο μεταξύ φτιάχνετε τις κρέμες μας. Οι κρέμες είναι δύο, μία άσπρη που θα μπει στη μέση και μία καφέ για το επάνω μέρος.
Χτυπάτε με το μίξερ τη μόρφατ, το μισό ζαχαρούχο και τη βανίλια για 10 λεπτά περίπου.
Χωρίζετε την κρέμα στη μέση. Το μισό θα είναι η άσπρη κρέμα. Την βάζετε σε ένα άλλο μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
Στο δεύτερο μισό προσθέτετε το υπόλοιπο ζαχαρούχο και τις 2 κουταλιές κακάο και χτυπάτε με το μίξερ, για να γίνει η καφέ κρέμα μας. Μόλις αφρατέψει τη βάζετε κι αυτή στο ψυγείο.
Αφού το παντεσπάνι ψηθεί και κρυώσει, το βγάζετε από το ταψί και το κόβετε στη μέση για να φτιάξετε τους δύο πάτους της τούρτας. Έπειτα ξεκινάτε το στήσιμο.
Διαλέγετε την πιατέλα που θα στήσετε την τούρτα μας και τοποθετείτε τον πρώτο πάτο. Βρέχετε το παντεσπάνι με γάλα. Ρίχνετε την άσπρη κρέμα και την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω της βάζετε τον δεύτερο πάτο.
Βρέχετε κι αυτόν με λίγο γάλα κι από πάνω ρίχνετε την καφέ κρέμα. Την απλώνετε ομοιόμορφα. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε το γλάσο.
Για το γλάσο παίρνετε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνετε εκεί όλα τα υλικά (άχνη, γάλα, βιτάμ και κουβερτούρα) και τα αφήνετε να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει ή καεί.
Μόλις είναι έτοιμο το αφήνετε λίγο για να μην ζεματάει. Όταν είναι χλιαρό, αλλά πριν κρυώσει εντελώς, βγάζετε την τούρτα απ’το ψυγείο και ρίχνετε το γλάσο πάνω από την καφέ κρέμα. Με μία σπάτουλα το απλώνετε για να πάει παντού.

Πηγή: athensmagazine.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου