Amfipoli News: Εσείς ξέρετε για ποιον λόγο δεν υπάρχουν λευκοί καρχαρίες στα ενυδρεία;

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Εσείς ξέρετε για ποιον λόγο δεν υπάρχουν λευκοί καρχαρίες στα ενυδρεία;


Ο λευκός καρχαρίας είναι το μόνο είδος που “αντιστέκεται” στην φυλάκισή του από τους ανθρώπους οι οποίοι πολύ θα ήθελαν να τον πιάσουν και να τον επιδεικνύουν μέσα σε ενυδρεία!

Όσες προσπάθειες και αν έγιναν για κάτι τέτοιο, εδώ και αρκετές δεκαετίες έχουν αποδειχθεί μάταιες… και αρκετές από αυτές είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του καρχαρία!

Γιατί προκαλείται όμως αυτό; Όπως μαθαίνουμε από σχετική έκθεση του Steinhart Aquarium της Ακαδημίας Επιστημών της Καλιφόρνια ήδη από το 1984: «Στις περισσότερες περιπτώσεις θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλοι αυτοί οι καρχαρίες σε αιχμαλωσία ήταν απλώς στη διαδικασία του θανάτου, με κάποιους να παίρνει περισσότερο από κάποιους άλλους».

Ο μεγάλος λευκός ακμάζει λοιπόν στον ωκεανό, καθώς πρέπει να κολυμπά τεράστιες αποστάσεις κάθε μέρα για να μπορεί να αναπνέει με ικανοποιητικό ρυθμό.

Το 2004 ένα ενυδρείο έσπασε το ρεκόρ και κατάφερε να κρατήσει έναν μεγάλο λευκό ζωντανό για περισσότερες από 16 ημέρες που ήταν η καλύτερη επίδοση ως τότε. Ο καρχαρίας έζησε ένα εξάμηνο σχεδόν στο Monterey Bay Aquarium της Καλιφόρνια, πριν οι υπεύθυνοι αναγκαστούν να τον απελευθερώσουν.

Για να περάσει μάλιστα έξι μήνες σε καθεστώς αιχμαλωσίας και να επιβιώσει, το ενυδρείο μπήκε σε πραγματικά πολύ μεγάλο κόπο, κάτι που λογίστηκε τελικά δυσανάλογο, γι’ αυτό και κανείς δεν ξαναπροσπάθησε έκτοτε.

kontranews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου