Amfipoli News: Θάσος: Το νησί για όλες τις «τσέπες»

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Θάσος: Το νησί για όλες τις «τσέπες»



Δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ: Η φετινή χρονιά είναι ρεκόρ
«Βουλιάζει» φέτος η Θάσος από τους τουρίστες που την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, αφού ο ίδιος ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm δήλωσε ότι «η φετινή χρονιά είναι ρεκόρ». 

Σχολιάζοντας την φετινή τουριστική κίνηση του νησιού, ο κος Χατζηεμμανουήλ, παρατήρησε ότι υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση σε πτήσεις τσάρτερ, καθώς και αύξηση των επισκεπτών από χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Παράλληλα βέβαια, οι σταθεροί «πελάτες» της Θάσου είναι και φέτος παρόντες, όπως περιέγραψε ο δήμαρχος: «Έρχονται οι πάντες. Έχουμε τα τσάρτερ στα οποία φέτος έχουμε ιδιαίτερη αύξηση από Ρωσία, Λευκορωσία, Γερμανία, Σκανδιναβία, που είναι σημαντικές αγορές. Οι χερσαίες αγορές είναι κάτι το οποίο το χρειαζόμαστε, ας μην το υποτιμάμε. Και ο Τούρκος είναι πολύ καλός επισκέπτης και ο Ρουμάνος, ενώ ο Σέρβος είναι χρόνια μια σταθερή αξία για το νησί, όπως και οι Βούλγαροι. Εκτός αυτού, έχουμε σημαντική αύξηση από Ευρωπαίους και βεβαίως μέσω της καινούργιας αεροπορικής σύνδεσης. Το αεροδρόμιο ξεπέρασε το 30% των αφίξεων τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον περσινό με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας. Πρέπει να ποντάρουμε σε πολλές αγορές, τίποτα δεν περισσεύει και τίποτα δεν πρέπει να υποτιμούμε».

Με βάση την έως τώρα κίνηση, ο δήμαρχος εκτιμά ότι τα τελικά νούμερα του φετινού καλοκαιριού, θα είναι ρεκόρ για το νησί. Σημειώνει όμως ότι ένας από τους λόγους που καθιστούν τη Θάσο ελκυστικό προορισμό, είναι το ότι απευθύνεται σε όλες τις «τσέπες» καθώς προσφέρει επιλογές για κάθε βαλάντιο. Από την πλευρά των επαγγελματιών, ο κος Χατζηεμμανουήλ, παρατηρεί ότι το νησί δεν διαθέτει τις λεγόμενες «allinclusive» τουριστικές μονάδες, επομένως όλοι οι τουρίστες αφήνουν χρήματα στο νησί: «Το 80% των καταλυμάτων της περιφέρειάς μας βρίσκονται στην  Θάσο και το σημαντικό είναι ότι έχει καταλύματα για όλα τα γούστα. Από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο και διαμέρισμα μέχρι το ξενοδοχείο και το πεντάστερο. Πολύ σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει αυτό το καθεστώς το ‘allinclusive’, δηλαδή το βραχιολάκι. Πιστεύω ότι ο κόσμος είναι ικανοποιημένος γιατί όλοι θα δουλέψουνε από το μικρό μπακάλικο μέχρι το ακριβό εστιατόριο».

Εν τω μεταξύ, εξετάζοντας το ζήτημα από την «αυτοδιοικητική» σκοπιά, ο κος Χατζηεμμενουήλ δηλώνει ότι τα χρήματα που εισπράττει ο δήμος από την τουριστική κίνηση, αυτά επιστρέφουν στους κατοίκους του: «Όλα είναι ανταποδοτικά. Ό,τι εισπράττει ο δήμος το επιστρέφει στην εξυπηρέτηση του δημότη, του επιχειρηματία του τουρισμού. Προορισμός του δήμου και κάθε δημοτικής αρχής είναι να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να κερδίζουν οι δημότες. Είναι ρεκόρ αυτή η χρονιά. Είναι γεωμετρική η πρόοδος».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΘΑΣΟ 
Στο νησί της Θάσου βρέθηκε στην πρόσφατη περιοδεία του στην ΑΜΘ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος της επίσκεψής του, ήταν να ενημερωθεί αφενός για την τουριστική κίνηση του νησιού, αλλά κυρίως για την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών από την περσινή μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε τη Θάσο. 
Δήμος Μπακιρτζάκης





xronos.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου