Amfipoli News: Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα δροσιστικό cheesecake καρπούζι!

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα δροσιστικό cheesecake καρπούζι!



Δεν έχετε φάει ποτέ πιο δροσιστικό cheesecake από αυτό! Πρόκειται για ένα μοναδικά πρωτότυπο cheesecake καρπούζι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Για τη βάση μπισκότου θα χρειαστείτε
250 γρ. ‏μπισκότα (τύπου digestive)
80 γρ. ‏αμύγδαλα τριμμένα σκόνη
100 γρ. ‏βούτυρο γάλακτος λιωμένο, όχι soft
Για την κρέμα cheesecake θα χρειαστείτε
400 γρ. ‏τυρί κρέμα
80 γρ. (μπορείτε και 100 γρ. ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε) ‏ζάχαρη άχνη
300 γρ. ‏κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε μορφή γιαουρτιού


Για τη σάλτσα καρπουζιού θα χρειαστείτε
250 γρ. ‏πολτοποιημένο στο μούλτι ώριμο γλυκό καρπούζι, από την καρδιά, σε θερμοκρασία δωματίου
10 γρ. ‏ζάχαρη άχνη, (1 κ.σ. ή όση θέλετε)
2 φύλλα (3,5 γρμ. περίπου) ‏ζελατίνα
1 ‏βανίλια
3-4 σταγόνες ‏κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, προαιρετικά
400 γρ. ‏περίπου, ώριμο γλυκό καρπούζι κομμένο σε μικρά-μικρά κυβάκια. (όχι από την καρδιά, από τα σπόρια και κάτω) για να είναι πιο συνεκτικό
40-50 γρ. ‏αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για τη βάση μπισκότου
Λιώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη.
Αλέθετε στο multi τα μπισκότα μαζί με τα αμύγδαλα, σε σκόνη.
Βάζετε το βούτυρο, τη «σκόνη» από τα μπισκότα και τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
Το μείγμα αυτό το στρώνετε στην βάση μιας φόρμας 23 εκ. και το πιέζετε καλά με ένα κουτάλι, ή με ένα φαρδύ ποτήρι.
Δεν θέλετε να κάνετε χείλος οπότε την βάση την αφήνετε ίσια.
Το βάζετε στο ψυγείο για 20 με 30 λεπτά μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα.
Για την κρέμα cheesecake
Σε ένα μπολ δουλεύετε καλά με το σύρμα το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη.
Ρίχνετε στο μπολ το ξύσμα και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτετε διαδοχικά την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, (τη σαντιγί) και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα, να ενσωματωθούν.
Αδειάζετε την κρέμα επάνω στη βάση μπισκότου, την ισιώνετε με μια σπάτουλα, και την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ώστε να παγώσει, και να σφίξει η κρέμα, ή στην κατάψυξη για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα καρπουζιού
Βάζετε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μουσκέψει.
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τον πολτό καρπουζιου μαζί με την ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, στίβετε καλά την ζελατίνη, και την προσθέτετε στον ζεστό πολτό.
Ανακατεύετε καλά να λιώσει, προσθέτετε τη βανίλια, και αν θέλετε λίγο χρώμα, για να γίνει πιο έντονη κόκκινη σάλτσα. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη συναρμολόγηση
Αφού σφίξει η κρέμα, απλώνετε επάνω τα κομματάκια καρπουζιού που έχετε κόψει σε κυβάκια, σε όλη την επιφάνεια. (Προσέχετε να τα στραγγίζουμε λίγο, ώστε να μην πέσουν υγρά επάνω στην κρέμα).
Με ένα κουτάλι αδειάζετε επάνω την σάλτσα καρπουζιού, προσεχτικά να πέσει όσο μπορείτε επάνω σε όλα τα κομματάκια, και να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Τοποθετείτε ξανά το γλυκό στο ψυγείο, έως ότου παγώσει η σάλτσα, και σταθεροποιηθεί. Η σάλτσα δεν θα γίνει σφιχτό ζελέ, απλά αρκετά παχύρρευστη.
Αφαιρείτε προσεχτικά το τσέρκι χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο, ή βουτώντας ένα λεπτό μαχαίρι σε καυτό νερό, το σκουπίζετε, και το περνάτε ενδιάμεσα από το τσέρκι και το γλυκό.
Πασπαλίζετε από πάνω με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ.
Κόβετε σε κομμάτια, και το σερβίρετε πάντα κρύο.
Πηγή: athensmagazine.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου