Amfipoli News: Γιατί το φαράγγι του Αγγίτη είναι η «Εδέµ της Βόρειας Ελλάδας»; (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί το φαράγγι του Αγγίτη είναι η «Εδέµ της Βόρειας Ελλάδας»; (ΒΙΝΤΕΟ)



Ο Αγγίτης είναι ο σπουδαιότερος και μεγαλύτερος παραπόταμος του Στρυμόνα, που κατά τη διαδρομή του διασχίζει μέρος του Νομού Δράμας και την επαρχία Φυλλίδας στο Νομό Σερρών στην Ανατολική Μακεδονία.  

Αναφέρεται ήδη τον 5ο π.Χ. αιώνα από τον Ηρόδοτο και αργότερα (τον 1ο μ. Χ. αι.) από τον Αππιανό, ο οποίος περιγράφει τις μάχες που έγιναν το 42 π.Χ. κοντά στους Φιλίππους, στη διάρκεια ρωμαϊκού εμφύλιου πολέμου.

Χαρακτηρίζεται από πολλούς «Εδέµ της Βόρειας Ελλάδας» – και όχι άδικα, λέµε εµείς! 

Το φαράγγι του ποταµού Αγγίτη («Βράους», όπως το λένε οι ντόπιοι), φωλιασµένο µεταξύ των ορεινών όγκων του Παγγαίου και του Μενοίκιου (σε απόσταση 42 χλµ. από τις Σέρρες), µοιάζει µε έναν µικρό επίγειο παράδεισο. 

Τρεχούµενα νερά, σπηλιές, στο εσωτερικό των οποίων «κρύβονται» βραχογραφίες από τον 5ο-6ο µ.Χ. αι., εντυπωσιακές καµάρες που σχηµατίζουν οι βράχοι στις πλαγιές και πλούσια χλωρίδα και πανίδα συνθέτουν ένα σκηνικό µοναδικού κάλλους, µήκους 15 χιλιοµέτρων. 

Εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες που µπορείτε… να τολµήσετε, όπως καταρρίχηση, ράφτινγκ, πεζοπορία, κανόε καγιάκ κ.ά., αν θέλετε και µια… ξεκούραστη περιήγηση, δεν έχετε παρά να την κάνετε µε το τουριστικό τρενάκι (διάρκεια 1 ώρα).

Tip: Από µια πανέµορφη και εύκολη διαδροµή µπορείτε να φτάσετε από το φαράγγι στο Σπήλαιο Αλιστράτης.

 

travelstyle.gr, foititisonline.gr
Διαβάστε επίσης:



1 σχόλιο :