Amfipoli News: Είδε μια Υπόγεια Σπηλιά στον Πάτο της Θάλασσας. Αυτό που βρήκε μέσα της, θα αλλάξει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ την Ιστορία της Ανθρωπότητας!

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Είδε μια Υπόγεια Σπηλιά στον Πάτο της Θάλασσας. Αυτό που βρήκε μέσα της, θα αλλάξει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ την Ιστορία της Ανθρωπότητας!


Θαμμένο βαθιά στην Μεσόγειο Θάλασσα κοντά στην Χάιφα του Ισραήλ, βρίσκεται ένα αρχαίο χωριό που κρύβει μυστικά από το παρελθόν.

Γνωστό και ως Atlit-Yam, χρονολογείται πίσω στο 7,000 πχ και θεωρείται ένα από τους πιο αρχαίους οικισμούς που έχουν βρεθεί υπογείως.

Τα μυστήρια που κρύβονται εκεί έχουν ενθουσιάσει πολλούς αρχαιολόγους και ιστορικούς. Αυτό που βρήκαν άλλαξε το πώς βλέπουν οι άνθρωποι την Ιερή Γη μέχρι και σήμερα.


Το χωριό έχει έκταση περίπου 4,000 τετραγωνικά μέτρα και ανακαλύφτηκε από τον θαλάσσιο αρχαιολόγο, Ehud Galili, το 1984. Αρχικά, είχε πάει για κατάδυση στην περιοχή για να ψάξει για ναυάγια. Είναι μέλος της Προϊστορικής Κοινότητας του Ισραήλ και έψαχνε τον βυθό του ωκεανού όταν βρέθηκε μπροστά σ’αυτό το απίστευτο εύρημα.



Οι κάτοικοι του Atlit-Yam ζούσαν σε ευρύχωρα πέτρινα σπίτια που είχαν πλακόστρωτα δάπεδα, αποθηκευτικούς χώρους, τζάκια και πηγάδια. Τα σπίτια τους, οι χώροι ταφής και οι χώροι λατρείας ανακαλύφτηκαν από τον Galili, ο οποίος πηγαίνει κάθε χρόνο για να ανακαλύπτει ακόμα περισσότερα μυστικά.
Περιμένει τις καταιγίδες να μετακινήσουν την άμμο και μετά βουτάει στα βαθιά για να δει ποιο κομμάτι του χωριού αποκαλύφτηκε. Επίσης, απομακρύνει κειμήλια που πιστεύει ότι μπορεί να καταστραφούν λόγω του ωκεανού.
Οι ανακαλύψεις αυτές έχουν δώσει πολλές πληροφορίες στους επιστήμονες για τον τρόπο ζωής αυτών των ανθρώπων. Κόκαλα ζώων αποδεικνύουν πως οι κάτοικοι του χωριού κυνηγούσαν άγρια ζώα, αλλά εκτρέφαν επίσης και ήμερα ζώα, όπως κατσίκες, γουρούνια, αγελάδες και είχαν σκυλιά. Βρέθηκαν ακόμα και σπόροι από κριθάρι, φακή, λινάρι και σιτάρι, που μαρτυρούν πως καλλιεργούσαν και τη γη.
Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ένα ημικύκλιο από 7 τεράστιες πέτρες που είναι ακόμα όρθιο. Πιστεύεται πως υπήρχαν γύρω από μία πηγή φρέσκου νερού. Οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί πιστεύουν πως ίσως έκαναν κάποια τελετουργικά σ’αυτό το σημείο.
Η ανακάλυψη 65 σκελετών έδωσε στους επιστήμονες μία ματιά σε σημερινά θέματα ιατρικής. Το 2008, βρέθηκαν τα σκελετικά υπολείμματα μίας μητέρας και του παιδιού της. Μετά από αυτοψία, είδαν πως είχαν πεθάνει από φυματίωση, καθιστώντας τους το πρώτο γνωστό ζευγάρι που πέθανε από αυτή την θανατηφόρα ασθένεια.
Κανείς δεν είναι σίγουρος τι προκάλεσε την ταφή του χωριού. Μία έρευνα από την Maria Pareschi σε συνεργασία με το Ιταλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας στην Πίζα λέει πως όταν το ανατολικό κομμάτι του βουνού Έτνα στην Σικελία εξερράγη και κατέρρευσε στην Μεσόγειο, δημιούργησε ένα τσουνάμι ύψους 40 μέτρων που τελικά έπνιξε αρκετές πόλεις που βρισκόντουσαν κοντά.
Επιπλέον αποδείξεις από επιστήμονες αποκάλυψαν ψάρια που ήταν έτοιμα προς πώληση ή αποθήκευση. Αυτό κάνει τους επιστήμονες να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να φύγουν ξαφνικά.
Δείτε στο βίντεο μερικά από τα μυστικά που κρύβει αυτό το  υποθαλάσσιο χωριό:
 
 Είναι εκπληκτικό που οι επιστήμονες βρήκαν αυτό το χαμένο χωριό. Οι ανακαλύψεις τους θα ρίξουν φως στον τρόπο ζωής μίας ολόκληρης ομάδας ανθρώπων και τις εφευρέσεις τους. Δεν είναι απίστευτο;
faithtap.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου