Amfipoli News: Ο Κολόμβος άρχισε το εξερευνητικό του ταξίδι στην Αμερική έχοντας λεπτομερή χάρτη της Αμερικής!

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Ο Κολόμβος άρχισε το εξερευνητικό του ταξίδι στην Αμερική έχοντας λεπτομερή χάρτη της Αμερικής!


Ένα σύγγραμμα που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα ανακαλύφθηκε πρόσφατα και φέρεται να γράφτηκε από τον Βαρθολομαίο Κολόμβο, τον αδελφό του διάσημου εξερευνητή που ανακάλυψε την Αμερική και δείχνει ότι ο Γενουάτης εξερευνητής κατείχε στην πραγματικότητα έναν μάλλον λεπτομερή χάρτη της ηπείρου, όταν έφυγε από την Ισπανία για το πρώτο ταξίδι του.
Το σύγγραμμα έχει τίτλο «La mia vita e le Mie esplorazioni» ( «Η ζωή μου και η εξερεύνησή μου») και υπογράφεται Bertomê Corombo, το Γενουάτικο όνομα του Βαρθολομαίου Κολόμβου. Είναι ένα αυτοβιογραφικό έργο υψηλής ποιότητας, που αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2014 σε μια ιδιωτική συλλογή με ιστορικά στοιχεία, κληρονομιά ενός νεκρού ισπανού αριστοκράτη.
Εξηγεί το ρόλο του Βαρθολομαίου στα κατορθώματα του αδελφού του, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος, ότι έστειλε ένα χάρτη με λεπτομέρειες μιας νέας ηπείρου στον Χριστόφορο Κολόμβο το 1470, καθώς ήταν χαρτογράφος για τον πορτογάλο βασιλιά Ερρίκο τον θαλασσοπόρο στη Λισαβόνα, το κύριο κέντρο χαρτογραφίας εκείνου του καιρού.
colombus2 pyli apokalypseis
Δεκάδες δοκιμές έγιναν στο βιβλίο, από διάφορους εμπειρογνώμονες, από τότε που ανακαλύφθηκε και καθεμιά από αυτές δείχνει ότι το έργο είναι νόμιμο. Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby, ο οποίος ανέλαβε την απόδειξη της αυθεντικότητας και την αξιολόγηση του αντικειμένου, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα γνήσιο βιβλίο του 15ου αιώνα, αξίας 150-250 εκατομμύρια ευρώ.
Ένας μικρός αλλά αρκετά λεπτομερής χάρτης της Αμερικής συναντάται στο σύγγραμα, ο οποίος φέρεται να είναι φτιαγμένος το 1496, μια εποχή, όπου πολλές από τις περιοχές που φαίνονται στον χάρτη, υποτίθεται ότι δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα.
Το βιβλίο είναι μια περίληψη από τα μεγάλα γεγονότα στη ζωή του, λιγότερο γνωστού, αδελφού του Χριστόφορου Κολόμβου, ο οποίος γεννήθηκε το 1461, και συνέλαβε με τον αδελφό του την ιδέα του ταξιδιού πέρα από τον Ατλαντικό ωκεανό. Το 1489 πήγε στην Αγγλία, για να ζητήσει βοήθεια από τον Ερρίκο τον VII για το εξερευνητικό ταξίδι προς τη Δύση, αλλά δεν έχινε δεκτός από τον βασιλιά.
Στη συνέχεια αναζήτησε βοήθεια στην αυλή του Κάρολου του VIII στη Γαλλία, αλλά κι εκεί δεν είχε επιτυχία. Εν τω μεταξύ, ο αδελφός του Χριστόφορος ήταν στην Ισπανία για να πείσει την Ιζαμπέλα I της Καστίλλης και τον Φερδινάνδο ΙΙ της Αραγονίας να υποστηρίξουν το ταξίδι του, και έλαβε την υποστήριξή τους.
Bertome Corombo pyli apokalypseis
Γεννημένος στη Δημοκρατία της Γένοβας, o Bertomê Corombo είναι μια σημαντική αλλά άγνωστη φιγούρα του 15ου αιώνα.
Ο Βαρθολομαίος Κολόμβος ταξίδεψε στην Ισπανιόλα το 1494 για να συναντήσει τον αδελφό του. Ήταν πλοίαρχος σε ένα από τα πλοία, παραμένοντας στο νησί για έξι έτη και έξι μήνες (1494-1500), υπηρετώντας ως διοικητής με τον τίτλο του Adelantado, κατά τη διάρκεια της απουσίας του αδελφού του. Ίδρυσε την πόλη του Σάντο Ντομίνγκο στην Ισπανιόλα, μεταξύ 1496 και 1498, η οποία είναι τώρα η πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπου και πέθανε στις 12 Αυγούστου του 1514.
Πηγή: hellas-now
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου