Amfipoli News: Δέκα Ερωτήσεις που Πάντα Ήθελες να Κάνεις σε Έναν Πλαστικό Χειρουργό

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Δέκα Ερωτήσεις που Πάντα Ήθελες να Κάνεις σε Έναν Πλαστικό Χειρουργό


Έχεις κάνει ποτέ πλαστική στον εαυτό σου; 
Ποιο ήταν το πιο ασυνήθιστο πράγμα που σου ζήτησαν ποτέ; 
Τι απογίνεται όλο το λίπος που αφαιρείς;


Ο Afschin Fatemi έχει αφαιρέσει σχεδόν 3.000 λίτρα σωματικού λίπους στη ζωή του – μια ποσότητα που είναι αρκετή για να γεμίσει 20 μπανιέρες. Είναι δερματολόγος στο Ντίσελντορφ και επί 20 χρόνια κάνει λιποαναρροφήσεις, λίφτινγκ και τελειοποιεί τις ατέλειες. Πριν από 15 χρόνια ίδρυσε το S-thetic, μια κλινική ομορφιάς που πλέον λειτουργεί σε δώδεκα γερμανικές πόλεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα FAZ, 10.000 άνθρωποι «έβαλαν νυστέρι» το 2011 και υποβλήθηκαν σε αμέτρητες επιπλέον μη χειρουργικές επεμβάσεις. Με το λίφτινγκ να κοστίζει 14.000 ευρώ και τη λιποαναρρόφηση περίπου 5.000 ευρώ, φαίνεται ότι υπάρχει πολύ ψωμί στο λίπος.
Οι Γερμανοί ξοδεύουν 800 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής και ο αριθμός αυτός αυξάνεται. Όπως θα περίμενε κανείς, οι επεμβάσεις στήθους έχουν τα πρωτεία και μαζί με αυτές, έχει φουσκώσει και ο τραπεζικός λογαριασμός του 44χρονου Δρ Fatemi. Ο ίδιος δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίσει την κλινική και τον εαυτό του – κάποτε είπε σε παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής ότι μπορούσε να τον απαλλάξει από το προγούλι του και εμφανίστηκε στη γερμανική εκδοχή του Secret Millionaire, βοηθώντας πρόσφυγες που ζητούσαν άσυλο. Του τηλεφωνήσαμε, για να κουβεντιάσουμε και ήρθε απευθείας από το χειρουργείο, για να μας μιλήσει.
VICE: Ποιο ήταν το πιο ασυνήθιστο πράγμα που σου ζήτησαν ποτέ;
Afschin Fatemi: Ένας ασθενής ήθελε να του ακρωτηριάσω τα δάχτυλα των ποδιών, επειδή πίστευε ότι έτσι θα ήταν πιο όμορφα τα πόδια του. Πρόσφατα, με πλησίασε κάποιος με ένα κόμικ manga και μου ζήτησε να τον κάνω να μοιάζει με τον χαρακτήρα. Του είπα ότι δεν μπορούσα να το κάνω, επειδή η μύτη ήταν πολύ μικρή και θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά. Προσωπικά, δεν μπορώ να δουλέψω με κάποιον που θέλει να χρησιμοποιήσω το είδωλό του ως πρότυπο: πάντως αυτήν τη στιγμή, οι πιο συχνές αναφορές γίνονται στην Kim Kardashian και την Kylie Jenner. Τα οπίσθια της J-Lo είναι κάτι το εφικτό, όμως, αν με πλησιάσει κάποιος με μια φωτογραφία, λέω συχνά ότι είναι αδύνατο: οι φωτογραφίες περνάνε από τόσο μεγάλη επεξεργασία που σχεδόν τίποτα από αυτά που δείχνουν δεν είναι αληθινό.
Έχεις κάνει κάποια επέμβαση στον εαυτό σου;
Έχω κάνει Botox, αποτρίχωση με λέιζερ και έχω αφαιρέσει κάποιες κρεατοελιές. Τίποτα παραπάνω από αυτά, αν και μπορεί να κάνω κάτι στο μέλλον. Αν κάποιος κάνει αυτήν τη δουλειά και δεν θέλει να κάνει επέμβαση στον εαυτό του, αυτό σημαίνει είτε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος με το σώμα του είτε ότι δεν εμπιστεύεται τις μεθόδους του. Αν αποκτούσα σακούλες κάτω από μάτια ή κάτι παρόμοιο, θα τις αφαιρούσα αμέσως. Πάντα είχα την περιέργεια να δω τι αίσθηση θα είχα, αν έκανα μια επέμβαση στον εαυτό μου, όπως κάνω και στους υπόλοιπους.
Έχεις κάνει ποτέ κάποια επέμβαση που σου φάνηκε εντελώς περιττή;
Μια φορά έκανα ένα λίφτινγκ που μου φάνηκε τελείως περιττό, όμως ήμουν φίλος με τον ασθενή και δεν ήθελα να αρνηθώ. Δεν ένιωσα καλά και το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό στο τέλος – οι ουλές δεν επουλώθηκαν γρήγορα. Δεν κοιμόμουν για πολλά βράδια μετά από αυτό. Όμως, η θέση μου δεν μου επιτρέπει να πω στον κόσμο, «Όχι, αντίο σας». Τους συμβουλεύω και μερικές φορές πηγαίνουν σε άλλον γιατρό. Δυο-τρεις φορές τον χρόνο με επισκέπτονται άνθρωποι που έχουν ανάγκη από ψυχίατρο και όχι από πλαστικό χειρουργό. Υπάρχει για παράδειγμα μια ψυχική διαταραχή, η διαταραχή σωματικής δυσμορφίας, κατά την οποία ο ασθενής βλέπει τον εαυτό του άσχημο. Όμως δεν μπορώ να πω «όχι», έτσι ξερά.
Σε μία από τις τηλεοπτικές σου εμφανίσεις, ξόδεψες 210.000 ευρώ σε ένα κολιέ. Πόσο πλούσιος είσαι;
Δεν έχω πισίνα και οδηγώ Mini. Σίγουρα βγάζω περισσότερα από έναν συνηθισμένο χειρουργό και ξεπερνάω τον μέσο πλαστικό χειρουργό. Υπάρχει πάντα αρκετό φαγητό στο τραπέζι, για να το θέσω έτσι.
Όταν γνωρίζεις ένα καινούργιο πρόσωπο, σκέφτεσαι ποτέ τι αλλαγή θα μπορούσε να γίνει πάνω του;
Παλιά, ναι, σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω πάνω τους. Τώρα δεν σκανάρω πλέον τα πρόσωπα. Μόνο όταν βλέπω κάποιον που έχει κάνει αποτυχημένη πλαστική επέμβαση, σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ καλύτερη δουλειά. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος με αποτυχημένες επεμβάσεις. Μια ματιά στο I'm a Celebrity αρκεί, για να το διαπιστώσεις.
Φοβάσαι ότι μπορεί να θέλει να σε ρίξει μια γυναίκα, μόνο και μόνο για να της κάνεις μια επέμβαση;
Ίσως και να έχει συμβεί στη ζωή μου. Ένας συνάδελφος από την Αμερική μου είπε κάποτε ότι δεν πρέπει ποτέ να κάνεις σχέσεις με γυναίκες που έχουν υπάρξει ή είναι εν δυνάμει ασθενείς. Είτε θέλουν να κάνουν μια φθηνή πλαστική είτε θέλουν να διηγούνται την ιστορία με τον πλαστικό χειρουργό που ξεγελάστηκε.
Ποια είναι η πιο αηδιαστική επέμβαση;
Η επιμήκυνση ποδιών. Σπάνε τα κόκαλα, συνδέονται με ατσαλένιο σκελετό και στη συνέχει τεντώνονται - και όλα αυτά, για να ψηλώσεις λίγα εκατοστά. Επίσης, είναι σιχαμερό, όταν η υγρή σιλικόνη διοχετεύεται απευθείας στα οπίσθια ή το πρόσωπο. Οι σοβαροί γιατροί δεν το κάνουν αυτό. Το σώμα δεν τη δέχεται ποτέ, πάντα την απορρίπτει. Όταν ξεκινήσει να αποβάλλεται, η περιοχή γεμίζει αποστήματα και κιτρινοπράσινο πύον και βρωμάει απίστευτα.
Έχεις λάβει ποτέ μηνύματα απέχθειας από ασθενείς που δεν τους άρεσε η νέα τους εμφάνιση;
Αν ένας γιατρός λέει ότι δεν έχει δυσαρεστημένους ασθενείς, τότε είτε είναι ιατροδικαστής είτε ψεύτης. Θα ήθελα να πιστεύω ότι κανείς δεν με έχει μισήσει. Μερικές φορές, παίρνω μηνύματα από ανθρώπους που μου λένε ότι είναι δυσαρεστημένοι και κάποιες φορές παίρνω και μηνύματα που είναι λίγο πιο σκληρά. Άλλοι ζητούν να βρεθούν λύσεις. Για παράδειγμα, αν δεν πάει όσο καλά περιμέναμε μια μη χειρουργική σύσφιξη δέρματος, τότε κάνουμε μια δεύτερη δωρεάν.
Τι ηλικία είχε ο μικρότερος ασθενής σου;
Κάποτε έκανα αφαίρεση αιμαγγειώματος -είναι ένα κόκκινο εξάνθημα στο δέρμα- σε ένα βρέφος. Επίσης, έχω κάνει θεραπείες σε εφήβους που εκδήλωναν υπερβολική εφίδρωση – μπορείς να κάνεις Botox κάτω από τις μασχάλες ή να καταστρέψεις τους ιδρωτοποιούς αδένες με τεχνολογία μικροκυμάτων. Δεν κάνω αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις σε άτομα κάτω των 21. Παρά τα όσα ακούγονται στα μέσα ενημέρωσης, δεν με πλησιάζουν σχεδόν ποτέ γονείς, για να μου φέρουν τα παιδιά τους. Με έχουν επισκεφτεί μόνο τρεις 16χρονες που ήρθαν με τις μητέρες τους, για να κάνουν λιποαναρρόφηση, όμως και στις τρεις περιπτώσεις οι κόρες ήταν που έπεισαν τους γονείς τους και όχι το αντίστροφο. Αρνήθηκα σε όλες.
Τι απογίνεται το λίπος που βγάζεις;
Έχουμε έναν ειδικό κάδο απορριμμάτων και εν συνεχεία πηγαίνει απευθείας στον κλίβανο αποτέφρωσης. Δεν μπορεί κάποιος να κλέψει το λίπος και να το κάνει σαπούνι όπως στο Fight Club – έχουμε κλειδαριές στα δοχεία. Όμως έχουμε πολύ λίπος. Σε μια μέση λιποαναρρόφηση, βγάζουμε περίπου 1 με 1,5 λίτρο λίπους. Τις μέρες που έχει δουλειά, μπορεί να βγάλουμε συνολικά από 15 μέχρι 20 λίτρα.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE Denmark
vice.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου