Amfipoli News: Αμυγδαλωτά - Συνταγή για αφράτα αμυγδαλωτά γλυκά

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Αμυγδαλωτά - Συνταγή για αφράτα αμυγδαλωτά γλυκά



Πεντανόστιμα αμυγδαλωτά γλυκά με υπέροχο άρωμα και γεύση. Πώς τα φτιάχνουμε; Εύκολα, με αμυγδαλόψιχα, σιμιγδάλι και ανθόνερο.

Υλικά:
1 κιλό αμύγδαλα περασμένα από το μούλτι,
500γρ. ζάχαρη άχνη 
1 σφηνάκια ανθόνερο ,
4 βανίλιες,
φρυγανιά τριμμένη (περίπου ένα σακουλάκι),
1φλιτζ. καφέ ούζο,
1 και 1/2 ποτήρι νερού νερό,
άχνη για από πάνω και 
ανθονερο

Βράζω για 5' λεπτά το νερό με τα 500γρ. ζάχαρη και τις βανίλιες, κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το ούζο και ένα σφηνάκι ανθόνερο.
Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει λίγο προσθέτω το αμύγδαλο και τη φρυγανιά, μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να μπορεί να πλάθεται.
Τα πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού ή ότι άλλο εσείς θέλετε, τους ρίχνουμε ανθόνερο και μετά την άχνη.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου