Amfipoli News: Αυτό το διαμέρισμα παρέμενε κλειστό για 70 χρόνια – Όταν το άνοιξαν αντίκρισαν κάτι απίστευτο!

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Αυτό το διαμέρισμα παρέμενε κλειστό για 70 χρόνια – Όταν το άνοιξαν αντίκρισαν κάτι απίστευτο!


Όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στη Γαλλία το 1939, πολλοί άφησαν τα σπίτια τους για να ξεφύγουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξαναείδαν ποτέ τα σπίτια που είχαν εγκαταλείψει καθώς έγιναν θύματα των καταστροφών που προκάλεσε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ήταν μόλις 23 χρονών όταν η Madame De Florian είχε αναγκαστεί να φύγει από το σπίτι της το 1939 για να αναζητήσει καταφύγιο. Οι Γερμανοί κατέφθαναν και η ίδια έπρεπε να το εγκαταλείψει με όλα της τα προσωπικά αντικείμενα μέσα σε αυτό. Όταν έφυγε από την Γαλλία, ποτέ δεν σκέφτηκε να γυρίσει πίσω στην περιοχή που έμενε και να μπει ξανά στο διαμέρισμα της.
Δεκαετίες μετά, το 2010, η οικογένεια της ανακάλυψε κάτι απίστευτο. Όταν ο Olivier Janvry, επικεφαλής δημοπρασίας της Γαλλίας, επισκέφτηκε το σπίτι, αντίκρισε κάτι που κανείς δεν περίμενε. Ανακαλύφθηκαν απίστευτα έργα Τέχνης και πολύτιμα αντικείμενα που κανείς δεν ήξερε ότι υπήρχαν. Υπήρχαν ακόμα και οι λοσιόν της στο μπουντουάρ σαν να την περίμεναν όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα, ξεχώριζε ένα πορτρέτο της μητέρας της Madame De Florian που είχε δημιουργήσει για αυτήν, ο διάσημος Giovanni Boldini, καθώς και άλλα έργα Τέχνης του Ιταλού ζωγράφου.
Στη δημοπρασία, οι πίνακες πωλήθηκαν για εκατομμύρια ενώ οι ειδικοί έκαναν λόγο για μία κρυφή ερωτική σχέση ανάμεσα στο ζωγράφο και την μητέρα της Madame De Florian.
“Μπαίνοντας στο διαμέρισμα ήταν σαν να έμπαινα κάπου που ο χρόνος είχε σταματήσει. Ολόκληρο το σπίτι είναι ένα μουσείο. Τα έργα Τέχνης που εντοπίστηκαν είναι σε άριστη κατάσταση και πρόκειται για έναν θησαυρό ανεκτίμητης αξίας…”, δηλώνει ο Olivier Janvry.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή βίντεο: Facts Box
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου