Amfipoli News: Φτιάξτε το πιο νόστιμο και γρήγορο κέικ καρύδας!

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Φτιάξτε το πιο νόστιμο και γρήγορο κέικ καρύδας!


Αν τρελαίνεστε για την τροπική γεύση της καρύδας τότε θα αγαπήσετε σίγουρα το παρακάτω κέικ καρύδας που σας προτείνουμε! Συνοδεύετε με ένα υπέροχο γλάσο από τυρί κρέμα!
Για το κέικ καρύδας θα χρειαστείτε:
1 μικρή (2 κούπες) ‏καρύδα τριμμένη
1 κούπας ‏σταφίδες
1 κούπα ‏ψιλοκομμενα ζελεδάκια ανανά και κερασιού
1 κούπα (226 γρ.) ‏βούτυρο
1 κούπα ‏ζάχαρη
1/2 κούπα ‏ξινόκρεμα (sourcream) ή γιαούρτι
5 ‏αυγά μεγάλα
3 κούπες ‏αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.γ. ‏baking powder
2 κ.γ. ‏angostura bitters
1/2 κ.γ. ‏αλάτι
1+1 κ.γ. ‏εκχύλισμα αμυγδάλου και βανίλιας
1 κ.γ. ‏μοσχοκάρυδο
1/4 της κούπας ‏γάλα καρύδας ή κανονικό γάλα
110 γρ. ‏τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα ‏ζάχαρη άχνη
2-3 κ.γ. ‏γάλα χαμηλών λιπαρών
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. ‏lime
1 κ.γ. ‏τριμμένο lime
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείστε τα ζελεδάκια ανανά, τα ψιλοκομμένα κεράσια και τις σταφίδες.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 C. Αλείφετε με βούτυρο ή λάδι ένα ταψάκι μακρόστενο και τοποθετείτε μια λαδόκολλα.
Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να δείχνουν λευκά για περίπου 5-7 λεπτά, προσθέστε τη ξυνόκρεμα και ανακατέψτε για 1 λεπτό ακόμη.
Προσθέστε τα αβγά , 1 τη φορά ανακατεύοντας καλά το μείγμα μεταξύ των προσθηκών , και στο τελευταίο αυγό προσθέστε 1 κ.σ. από το αλεύρι για να μην «κόψει» το μείγμα.
Κοσκινίζετε και προσθέτετε το αλεύρι και το baking powder και στη συνέχεια προσθέτετε τα φρούτα ,το μοσχοκάρυδο , το bitters, τη κανέλα, τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου και την τριμμένη καρύδα.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα παίρνοντας και τις ποσότητες από τα τοιχώματα.
Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 50-65 λεπτά ή μέχρι τοποθετώντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή. Μόλις είναι μεταφέρετε το σε μια σχάρα και αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει.
Cream cheese glaze
Χτυπάτε με σύρμα το τυρί κρέμα , τη ζάχαρη άχνη , τη βανίλια , το τριμμένο lime , το χυμό του lime και 2 κ.σ. γάλακτος μέχρι να γίνουν πολύ κρεμώδη. Αναλόγως με το πόσο υγρό το θέλετε προσθέτετε γάλα για το αραιώσετε.
Περιχύνετε το κέικ με το γλάσσο. Σερβίρετε με τσάι ή καφέ.

Πηγή: athensmagazine.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου