Amfipoli News: Ginkgo biloba :Το αρχαιότερο δέντρο κρύβει το μυστικό της μνήμης!

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Ginkgo biloba :Το αρχαιότερο δέντρο κρύβει το μυστικό της μνήμης!


Το μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται είναι τα φύλλα του. Στο εμπόριο υπάρχουν προϊόντα σε δισκία, κάψουλες ή βάμματα. Η ημερήσια δόση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 12 γρ. Για να δούμε αποτελέσματα, απαιτείται η λήψη του για περίπου 3 μήνες, όμως πρέπει να γίνεται διακοπή μιας εβδομάδας ύστερα από 15 ημέρες συνεχόμενης χορήγησης.
Ως έγχυμα:
Σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, ρίχνουμε ένα κουταλάκι Ginkgo biloba σε αποξηραμένη μορφή. Το αφήνουμε για 10-15΄, ώστε να απελευθερώσει τα θρεπτικά συστατικά του, και το σουρώνουμε. Μπορούμε να το απολαύσουμε ζεστό ή κρύο, περίπου δύο φορές την ημέρα.
Σε μορφή βάμματος:
Λαμβάνουμε 15 σταγόνες, τρεις φορές ημερησίως.
Για την ιστορία 
. Υπολογίζεται από απολιθώματα ότι Το Ginkgo biloba  εμφανίστηκε πριν 180-200 εκατομμύρια χρόνια. Στην Κίνα και στην Ιαπωνία ευδοκιμεί από παλιά, αλλά στην Ευρώπη και την Αμερική έκανε την εμφάνισή του τον 18ο αιώνα. Οι κινέζοι θεραπευτές το χρησιμοποιούσαν για να αντιμετωπίσουν το άσθμα και τον χρόνιο βήχα, τουςπονοκεφάλους και τα προβλήματα μνήμης. Επιπλέον, το χρησιμοποιούσαν για τη δύσπνοια, την απόχρεμψη και την ενίσχυση των πνευμόνων.
Πώς μας ωφελεί :
Εγκέφαλος
Το Ginkgo biloba θεωρείται ότι συμβάλλει στην καλύτερη τροφοδοσία του εγκεφάλου με οξυγόνο. Η δράση αυτή είναι πολύ σημαντική, αφού ενισχύει τις διανοητικές λειτουργίες, όπως τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης. Επίσης, δρα κατά της κατάθλιψης και της γεροντικής άνοιας. Πρόσφατες μελέτες, μάλιστα, έδωσαν ενδείξεις ότι το Ginkgo biloba μπορεί να έχει θεραπευτική δράση κατά της άνοιας ή της νόσου του Αλτσχάιμερ, αν χορηγηθεί σε πρώιμο στάδιο.
Αίμα:
Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα, ιδιότητα ιδιαίτερα σημαντική για την καρδιαγγειακή λειτουργία. Μελέτες έχουν δείξει ότι εμποδίζει τη δημιουργία θρομβώσεων, ενώ μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στοαίμα, περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιοπαθειών. Επίσης, βοηθά στην αντιμετώπιση του συνδρόμο Raynaud (υπεραισθησία των άκρων στο κρύο), καθώς αυξάνει τη ροή του αίματος στα άνω και κάτω άκρα.
Γονιμότητα
Θεωρείται αφροδισιακό, καθώς αυξάνει τη λίμπιντο. Επίσης, η δράση του βοηθάει στην καλύτερη αιμάτωση των γεννητικών οργάνων. Μάλιστα, έρευνες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών που αντιμετώπιζε προβλήματα ανικανότητας, με τη χρήση του βοτάνου παρατήρησε αισθητή βελτίωση χωρίς παρενέργειες.
Σημαντικό: Θα  πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του από άτομα που πάσχουν από υπέρταση, διαταραχές πήξεως ή επιληψία. Η ταυτόχρονη λήψη τζίνγκο μπιλόμπα και φαρμάκων όπως τα αντιπηκτικά, η ασπιρίνη και τα αντιδιαβητικά θα πρέπει να αποφεύγεται. Δεν ενδείκνυται η λήψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.
Πηγή: monemvasianews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου