Amfipoli News: 7+1 λόγοι που θα σας πείσουν ότι ο νομός Καβάλας είναι ένα όνειρο

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

7+1 λόγοι που θα σας πείσουν ότι ο νομός Καβάλας είναι ένα όνειρο



1.Η πόλη της Καβάλας. Μαγευτική, αμφιθεατρικά χτισμένη, σας περιμένει να την ανακαλύψετε και να απολαύσετε τις ομορφιές της!
2.Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας,. Βρίσκεται στην παραλία και στεγάζει προϊστορικά ευρήματα από όλο το νομό Καβάλας καθώς και ευρήματα από τις ανασκαφές της Νεάπολης (παλιάς Καβάλας), της Αμφίπολης αλλά και από άλλες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας.

(Καμάρες)
3.Το Μουσείο Καπνού Καβάλας μοναδικό στο είδος του σε Ελλάδα και Ευρώπη,  είναι ένα θεματικό μουσείο, στο οποίο βρίσκονται αντικείμενα κι αρχειακό υλικό για την καλλιέργεια και την παραγωγή του καπνού, την αγροτική κι εμπορική επεξεργασία του, τα βιομηχανικά καπνικά προϊόντα και τα εκθεσιακά καπνοδείγματα. Είτε είστε καπνιστές είτε όχο, το μόνο σίγουρο είναι πως αξίζει της προσοχής σας.

(Ιμαρέτ)
4.Καταφύγετε σε μια από τις παραλίες που σας προσφέρονται στο νομό, βρείτε την ιδανική για εσάς. Η παραλία Αμμόλοφοι με τα καθαρά κρυστάλλινα νερά, τη ρηχή τους θάλασσα και τα οργανωμένα καταστήματα, είναι ιδανικό μέρος για να απολαύσεις το μπάνιο σου. Άλλες γνωστές παραλίες είναι οι, βραβευμένες με γαλάζια σημαία, ΤόσκαΑμμόγλωσσα Κεραμωτής και Μπάτης.
5.Επισκεφθείτε τα χωριά που είναι γύρω από την πόλη της Καβάλας, την Ελευθερούπολη, την Μουσθένη, την Νικησιανή, την Πέραμο και την Ηρακλείτσα. Μπορείτε να περπατήσετε μέσα από στενά δρομάκια, να ανακαλύψετε γειτονιές ή ίσως κάποιο μικρό ξωκκλήσι, ξεχασμένο από τα φώτα της πόλης και να μαγευτείτε από την ομορφιά τους.
6.Η θάλασσα ήταν πάντοτε το κυρίαρχο στοιχείο του νομού στην διάρκεια όλων των αιώνων της ύπαρξης της, η ζωή και ο τροφοδότης της οικονομίας της. Έτσι, δημιουργήθηκε το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας, στο οποίο βρίσκονται εκθέματα, όπως ναυτιλιακά όργανα και εξαρτήματα, έγγραφα, ομοιώματα καθώς και πίνακες ζωγραφικής.
(Κεραμωτή sunset)
7.Στις ευρύτερες περιοχές, σε παραλίες με οργανωμένους συλλόγους, θα μπορέσετε να λάβετε την απαραίτητη εκπαίδευση ώστε να επιχειρήσετε να δοκιμάσετε και εσείς κατάδυση ή σνόρκελινγκ. Φυσικά το μέρος διατίθενται και για πλήθος άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων. Αθληθείτε και χαλαρώστε μέσα σε παραμυθένια τοπία!
8.Σε ένα μέρος σαν και αυτό, με τόσο έντονα δεμένη σχέση με την θάλασσα, τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά, έχουν τον πρώτο λόγο στη γαστρονομία του, η οποία αποτελεί ένα κράμα της μακεδονικής κουζίνας με επιρροές από τους προσφυγικούς λαούς που κατέφυγαν εκεί ( Πόντος, Μ.Ασία, Καππαδοκία ). Στα χωριά του ορεινού όγκου της Λεκάνης και του Παγγαίου, μπορείτε να ανακαλύψετε ταβερνάκια, στα οποία θα απολαύσετε «κυνήγι» και διάφορα είδη κρεατικών. Μεγάλη δυναμική παρουσιάζει το ντόπιο τσίπουρο, για το οποίο όλοι οι κάτοικοι είναι υπερήφανοι.  Φεύγοντας, μην παραλείψετε να πάρετε (λίγα κιλά) κουραμπιέδες, τη γεύση των οποίων δε θα ξεχάσετε ποτέ!
lovelovegreece.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου