Amfipoli News: Πεϊνιρλί με κρέμα τυριών

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Πεϊνιρλί με κρέμα τυριών


Πρόσφατα "έπεσα"πάνω σε μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου(ψάχνοντας συνταγή για πεινιρλι).
Μου άρεσε τόσο πολύ η κρέμα τυριών, που είπα να την συνδιασω με χειροποίητο φύλλο κ να την φτιάξω πίτα.
Έγινε πραγματικά φανταστική, και σας συνιστώ να τη δοκιμάσετε! Έφτιαξα ένα ζυμαράκι με 400 γρ. αλεύρι, ελάχιστο αλάτι, ξύδι,λάδι κ νερό, χώρισα σε μπαλάκια των 100 γρ και άνοιξα το κάθε μπαλάκι σε πολύ λεπτό φύλλο, και το κάθε ένα αφού το χώρισα στη μέση, το χρησιμοποίησα για κάθε ταψάκι(20εκ).
Ετοίμασα την κρέμα, την μοίρασα στα δύο ταψάκια, και τα έψησα στον αέρα για μια ώρα στους 170°C.
‎Δάφνη Λεμονάκη‎ 





ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 φύλλα ζύμης για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ
200 γρ. κασέρι τριμμένο

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

100 γρ. βούτυρο

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κούπες γάλα

2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά


αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να λιώσει.

Προσθέτω το αλεύρι και το καβουρδίζω για 2-3 λεπτά.

Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει μια ωραία μπεσαμέλ.

Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω τα τυριά, τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα και αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω καλά.

Κόβω τη ζύμη πίτσας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ στη μέση και σχηματίζω με το κάθε μισό σε σχήμα βάρκας. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με χαρτί ψησίματος και μεταφέρω εκεί τα πεϊνιρλί.

Ρίχνω στο εσωτερικό τους την κρέμα τυριών και ψήνω σε φούρνο για 30 -35 λεπτά να ψηθούν τα πεϊνιρλί και να ροδίσουν.


 Έναρξη Χρονομέτρου (35 λεπτά)

Δείτε το βίντεο εδώ

evoiki-zimi.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου