Amfipoli News: Μεταφέρθηκαν ευρήματα της ανασκαφής της Αμφίπολης στην Αθήνα ???

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Μεταφέρθηκαν ευρήματα της ανασκαφής της Αμφίπολης στην Αθήνα ???


Και μιας και το θέμα της (ελληνικής) Μακεδονίας δεν θα ξεχαστεί παρά τα επικοινωνιακά τρικ που βλέπουμε και θα δούμε, ας έρθουμε στο θέμα της ανασκαφής στον λόφο Καστά. 

Περιέργως και παραδόξως, στο μνημείο αυτό της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, από πολιτική βούληση και μόνο, δεν γίνονται πλέον ανασκαφικές εργασίες, λέγεται δε ότι λαμβάνουν χώρα μόνο κάποια έργα αναστήλωσης, παρά το ότι η αρχαιολόγος που ανακάλυψε τον Τάφο, καθώς και ο Δήμαρχος Αμφίπολης, μιλούν για πλήρη εγκατάλειψη με κίνδυνο την κατάρρευση και την καταστροφή. 

Εμείς ως Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών, είχαμε κάποτε εκδώσει ψήφισμα, όπου μεταξύ των άλλων, ζητούσαμε από την Πολιτεία, τα ευρήματα της ανασκαφής να παραμείνουν στην Αμφίπολη και να εκτεθούν στον τόπο που βρέθηκαν. 

Παρόλα αυτά, πληροφορίες μας από το Υπουργείο Πολιτισμού, που φτάνουν στα όρια της επιβεβαίωσης, επιμένουν ότι μετακινήθηκαν στην Αθήνα πολλά ευρήματα και παραμένει άγνωστο αν και πότε θα επιστρέψουν στο Νομό μας και στη Μακεδονία ευρύτερα.

Ρωτούμε κατά συνέπεια, γνωρίζει κάποιος υπεύθυνος, ασχολήθηκε γενικά κανείς, με το θέμα της μετακίνησης των αντικειμένων αυτών στην Αθήνα;

Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η μεταφορά αυτή; 

Και εν τέλει, πότε θα επιστρέψουν αυτά στην Αμφίπολη και πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα ολοκληρωθεί η ανασκαφή;

Παναγιώτης Καρίπογλου 

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών
Διαβάστε επίσης:



1 σχόλιο :