Καμία σχέση με την κλασική κολοκυθόπιτα με φύλλο. Εδώ έχουμε ένα αφράτο πιάτο, σαν λουκούμι.
Είναι ένα flan, όπως λένε οι γάλλοι σεφ, δηλαδή ένα αφράτο αλμυρό πιάτο, εύκολο να γίνει με φρέσκα κολοκυθάκια.
Υλικά
4 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
Λίγο ελαιόλαδο
3 αυγά
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
1 κρεμμύδι
Λίγο ελαιόλαδο
3 αυγά
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, πλύντε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε λεπτές ροδέλες
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι
Σε κατσαρόλα ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι με τα κολοκυθάκια
Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, προσθέστε τα κολοκυθάκια
Περιχύστε την ζύμη σε φόρμα σιλικόνης και ψήστε στον φούρνο για 30 λεπτά
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι
Σε κατσαρόλα ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι με τα κολοκυθάκια
Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, προσθέστε τα κολοκυθάκια
Περιχύστε την ζύμη σε φόρμα σιλικόνης και ψήστε στον φούρνο για 30 λεπτά
Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου