ΥΛΙΚΑ
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, ψιλοκομμένη
400 γρ. dulce de leche (Σας έχουμε την καλύτερη και ευκολότερη συνταγή από κάτω)
115 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. σκόνη κακάο άγλυκο, για το πλάσιμο
450 γρ. κουβερτούρα 35% κακάο, ή κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζ. καραμελωμένα καρύδια, ή αμύγδαλα, φουντούκια, κ.λ.π. ψιλοκομμένα
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, ψιλοκομμένη
400 γρ. dulce de leche (Σας έχουμε την καλύτερη και ευκολότερη συνταγή από κάτω)
115 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. σκόνη κακάο άγλυκο, για το πλάσιμο
450 γρ. κουβερτούρα 35% κακάο, ή κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζ. καραμελωμένα καρύδια, ή αμύγδαλα, φουντούκια, κ.λ.π. ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε την πιο γευστική dulce de leche ακολουθήστε την εύκολη συνταγή από εδώ: Καραμέλα γάλακτος ή Dulce de leche
Καραμελώνετε τους ξηρούς καρπούς. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα, και την βάζετε σε ένα μέτριο μπολ.
Καραμελώνετε τους ξηρούς καρπούς. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα, και την βάζετε σε ένα μέτριο μπολ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε την dulce de leche με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι η dulce de leche να λιώσει και να ενσωματωθεί με την κρέμα. Το μείγμα θα είναι πολύ παχύ, και ίσως να υπάρχουν μερικά κομμάτια εδώ και εκεί. Ζεσταίνετε λίγο ακόμα το μείγμα μέχρι να διαλυθούν.
Ρίχνετε το καυτό μίγμα πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα, και αφήνετε για ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά όλα μαζί έως ότου λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μίγμα. Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα κάποια κομμάτια από την dulce de leche, το βάζετε σε ένα δυνατό μπλέντερ, ή με το ραβδομπλέντερ, και το χτυπάτε για λίγο.
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ, και σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη να εφάπτει στο μίγμα, και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να γίνει αρκετά σταθερό για να πιάνεται, περίπου 1 ώρα.
Καλύπτετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, και ρίχνετε το κακάο σε ένα ρηχό μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι, κόβετε από το μίγμα μικρές μπάλες. Πασπαλίζετε τα χέρια σας με τη σκόνη κακάο και πλάθετε τα χέρια σας τα μπαλάκια, να γίνουν στρογγυλά. (καλό θα είναι να φοράτε γάντια) Επαναλαμβάνετε έως ότου φτιάξετε όλο το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.
Καλύπτετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, και ρίχνετε το κακάο σε ένα ρηχό μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι, κόβετε από το μίγμα μικρές μπάλες. Πασπαλίζετε τα χέρια σας με τη σκόνη κακάο και πλάθετε τα χέρια σας τα μπαλάκια, να γίνουν στρογγυλά. (καλό θα είναι να φοράτε γάντια) Επαναλαμβάνετε έως ότου φτιάξετε όλο το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.
Καλό θα ήταν εάν έχετε χρόνο, να αφήσετε τα μπαλάκια για μερικές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 30 C. βαθμούς. Αυτό θα βοηθήσει τα σοκολατάκια σας να τα γκαναζάρετε, διότι θα σχηματίσουν μια κρούστα εξωτερικά. Διαφορετικά τα βάζετε στο ψυγείο για 45 λεπτά, να παγώσουν λίγο.
Λιώνετε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων, ή σε μπεν μαρί, να έχει θερμοκρασία 35-40 βαθμούς το πολύ. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βουτάτε ένα ένα σοκολατάκι στη λιωμένη σοκολάτα, και το τοποθετείτε ξανά στο ταψί με την λαδόκολλα. Ενώ είναι ακόμα υγρή η σοκολάτα, πασπαλίζετε στην κορυφή μια πρέζα ψιλοκομμένους και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Τελειώνετε έτσι με όλα τα σοκολατάκια.
Αποθηκεύετε τα σοκολάτα Dulce de Leche σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, για έως και δύο εβδομάδες. Για την καλύτερη γεύση και υφή, να φέρνετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου