Amfipoli News: Εμπλοκή Μυστικών Υπηρεσιών στο θάνατο Χριστόδουλου ; Νέα στοιχεία.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Εμπλοκή Μυστικών Υπηρεσιών στο θάνατο Χριστόδουλου ; Νέα στοιχεία.



Τα βασανιστικά ερωτήματα που σχετίζονται με τον αιφνίδιο θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ενισχύονται έπειτα από νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και εμπλέκουν μυστικές υπηρεσίες . 
Πιο συγκεκριμένα ο Μακαριστός Χριστόδουλος φέρεται να είχε δύο όγκους, «γεγονός που
συναντάται μόνο σε θύματα μυστικών υπηρεσιών», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε διάσημος Ιάπωνας ογκολόγος-ιατρός  μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

Επικαλούμενος αυτήν την τοποθέτηση, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πατρών, Νίκος Νικολόπουλος, έθεσε μία σειρά ερωτήσεων για τις ακριβείς συνθήκες κοίμησης του Αρχιεπίσκοπου προς τον Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς, αφήνοντας υπόνοιες για σκόπιμη δηλητηρίαση.

Άλλωστε όπως ο ίδιος τόνισε «κι άλλες μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Αραφάτ και ο Οζάλ έφυγαν με την εντύπωση ότι ήταν φυσιολογικός ο θάνατός τους, όμως αποκαλύφθηκε μετά από πολλά χρόνια, όταν έγινε η εκταφή τους, ότι βρέθηκαν ίχνη δηλητηρίου».

Αλήθεια δέκα χρόνια μετά το θάνατό του, ποιός θα μπορούσε να πιστέψει πως  τα αίτια θανάτου του θα παρέμειναν αδιευκρίνιστα ή πως δεν έγινε ποτέ νεκροψία και νεκροτομή από την επίσημη Υπηρεσία της Πολιτείας ; Το ζήτημα είναι πως μέχρι σήμερα δεν έχει αποκλεισθεί καμία υπόνοια για την αιτία θανάτου του, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης δεν άνοιξε ποτέ. 
Αποτέλεσμα εικόνας για χριστόδουλος
Την απάντηση σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα σκιαγραφίζουν τα απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας που έχουν δημοσιοποιηθεί μέσω των Wikileaks. Οι Αμερικανοί ήθελαν να επηρεάσουν την διαδοχή του Μακαριστού Χριστόδουλου. Η απαράμιλλη δυναμικότητά του προκαλούσε ανησυχία  ενώ η εθνική ιδεολογία του απειλή  για τον ξένο παράγοντα και τα συμφέροντά του στον Ελλαδικό χώρο. 

Για να πεισθεί κανείς, αρκεί να διαβάσει το αμερικανικό εμπιστευτικό τηλεγράφημα στις 23-10-2007, που υπογράφει ο τότε Επιτετραμμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Thomas M. Countryman, ο οποίος ανέφερε πως «η διαδικασία επιλογής ενός διαδόχου κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσει την συζήτηση θεμάτων πολιτικής, και κυρίως το Μακεδονικό ζήτημα του ονόματος».

Στα χρόνια που ακολούθησαν οι  «συζητήσεις» για το Σκοπιανό πήραν βάση και μετατράπηκαν στην εθνοπροδοτική συμφωνία των Πρεσπών, φυσικά έπονται Κυπριακό και Θράκη με «επικαιροποίηση» της Συνθήκης της Λωζάνης.

Ε. Ελευθερίου 


diexodos-ellas.eu
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου