Υλικά Συνταγής
100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα με 60%-70% περιεκτικότητα σε κακάο
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.σ. ρούμι (κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας)
1 κ.γλ. μέλι
Λίγο κακάο κοσκινισμένο (άγλυκο) για την επικάλυψη
Μικρές χάρτινες θήκες
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.σ. ρούμι (κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας)
1 κ.γλ. μέλι
Λίγο κακάο κοσκινισμένο (άγλυκο) για την επικάλυψη
Μικρές χάρτινες θήκες
Εκτέλεση
Για τέλεια τρουφάκια σοκολάτας διαλέξτε την καλύτερη ποιότητα σοκολάτας. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ ή με ένα μαχαίρι κουζίνας. Τη βάζουμε σε μπολ (πρέπει να είναι σαν τρίμματα ή ξύσματα σοκολάτας).
Τοποθετούμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα και τη φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε το μέλι και το ρούμι. Περιχύνουμε αμέσως την τριμμένη σοκολάτα. Καλύπτουμε για 1 λεπτό με ένα πιάτο το μπολ, ώστε να λιώσει καλύτερα η σοκολάτα.
Με μία σπάτουλα απαλά ανακατεύουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί, με κυκλικές κινήσεις, από το κέντρο προς τα έξω. Όταν θα μοιάζει με σοκολατένια πυκνή κρέμα, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως στον πάγκο. Έπειτα το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, να στερεοποιηθεί και να μπορούμε να το πλάσουμε (μετά από 3-4 ώρες).
Σχηματίζουμε τα τρουφάκια σοκολάτας.
Αφού παγώσει και πήξει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι παίρνουμε μικρή ποσότητα (ανάλογα πόσο μεγάλες θέλουμε τις τρούφες) και με γρήγορες κινήσεις τις πλάθουμε στρογγυλές. Τις κυλάμε στο κακάο και τις τοποθετούμε σε μικρές χάρτινες θήκες. Τις διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί στο ψυγείο.
Χρόνος παγώματος: 3-4 ώρες
Σχηματίζουμε τα τρουφάκια σοκολάτας.
Αφού παγώσει και πήξει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι παίρνουμε μικρή ποσότητα (ανάλογα πόσο μεγάλες θέλουμε τις τρούφες) και με γρήγορες κινήσεις τις πλάθουμε στρογγυλές. Τις κυλάμε στο κακάο και τις τοποθετούμε σε μικρές χάρτινες θήκες. Τις διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί στο ψυγείο.
Χρόνος παγώματος: 3-4 ώρες
Πηγή: Argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου