Υλικά για ένα ταψί με διάμετρο 32 εκ.
500 γρ φύλλο κρούστας
4οο γρ φέτα θρυμματισμένη
100 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
1/2 λίτρο γάλα
100 γρ λιωμένο βούτυρο
λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
100 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
1/2 λίτρο γάλα
100 γρ λιωμένο βούτυρο
λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Λαδώνουμε τον πάτο του ταψιού και στρώνουμε ένα φύλλο να τον καλύπτει .
1. Λαδώνουμε τον πάτο του ταψιού και στρώνουμε ένα φύλλο να τον καλύπτει .
2. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα διπλώνουμε σαν βεντάλια . Τα τοποθετούμε κυκλικά το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να τα στριμώξουμε υπερβολικά , μέχρι να γεμίσει το ταψί. Κρατάμε 1-2 φύλλα στην άκρη για να καλύψουμε την επιφάνεια στο τέλος .
3 . Περιχύνουμε τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο .
4 .Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά .Τα πασπαλίζουμε πάνω από τα φύλλα ώστε να μπουν και μέσα στις πτυχώσεις .
5. Καλύπτουμε την επιφάνεια με τα φύλλα που κρατήσαμε για να μην μας καεί η γέμιση.
6. Χαράσουμε σε κομμάτια .
7. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα , το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε πάνω από την πίτα.
8. Αφήνουμε 1/2 ώρα στο ψυγείο να ρουφήξει το φύλλο . ( Μπορούμε να το φτιάξουμε από την προηγούμενη , να το βάλουμε στο ψυγείο ,και να ψήσουμε την πίτα την επόμενη μέρα)
9. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45- 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο .
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου