Amfipoli News: Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας


Εδώ και 2300 περίπου χρόνια ο ελληνικός πολιτισμός οφείλει όλη του τη δόξα σχεδόν αποκλειστικά στη Μακεδονία. 

Η Μακεδονία διέδωσε τον Ελληνισμό στις εσχατιές του κόσμου. 
Η Μακεδονία εκδικήθηκε με πάθος τους εχθρούς όλων των Ελλήνων και για λογαριασμό όλων των Ελλήνων. 
Η Μακεδονία γκρέμισε σχεδόν μόνη της τον κόσμο των βαρβάρων της Περσικής Αυτοκρατορίας και στη θέση του έχτισε έναν κόσμο ελληνικό. 
Η Μακεδονία έχτισε δεκάδες νέες πόλεις και εφάρμοσε σε αυτές την ελληνική αρχιτεκτονική και τον ελληνικό τρόπο ζωής. 
Η Μακεδονία έχτισε μέχρι τα βάθη της Ασίας γυμναστήρια, σχολεία, βιβλιοθήκες, ελληνότροπους Ναούς και δίδαξε την Ελληνική Γλώσσα, την Ελληνική Φιλοσοφία, την Ελληνική Λογοτεχνία και εν γένει ό,τι πολιτισμικό προϊόν παρήγαγε μέχρι και το τελευταίο χωριό των Ελλήνων.

...Έχουμε συνηθίσει να λέμε πως αν αφαιρέσουμε ό,τι ελληνικό έχει η οικουμένη σήμερα, θα φτωχύνει και θα ασχημύνει ο κόσμος τόσο πολύ, όπου ανάξια θα είναι η ζωή μας. Σπανίως όμως συλλογιζόμαστε πως ό,τι ελληνικό έχει η οικουμένη σήμερα, οφείλεται στην υπέρτατη προσφορά της Μακεδονίας. Στη Μακεδονία χρωστάνε οι πάντες τα πάντα. Είναι η Υπέρτατη Ύβρη να αμφισβητεί κανείς την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, εφόσον η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ! ! !

Η Μακεδονία έθρεψε, προστάτεψε και διέδωσε τον Ελληνισμό στα πέρατα της οικουμένης. 
Η Μακεδονία είναι η Μεγάλη Μητέρα των Ελλήνων και σε αυτή τη Μητέρα οφείλει η ανθρωπότητα ό,τι ελληνικό υπάρχει γύρω της. Αν η Αθήνα ήταν ο τελειότερος σπόρος του Ελληνισμού, η Μακεδονία ήταν η Μάνα Γη που τον δέχτηκε, τον έθρεψε, και μοίρασε τους καρπούς του σε ολόκληρο τον Κόσμο.

Όλη η ανθρωπότητα γνώρισε τον Ελληνικό Πολιτισμό σχεδόν αποκλειστικά μέσω της Μακεδονίας. 
Και να θέλει δηλαδή κάποιος με άπειρη ισχύ και με άπειρα μέσα προπαγάνδας, να παρακάμψει τη φύση της Μακεδονίας και να την αποσυνδέσει από το ελληνικό στοιχείο, τον προδίδουν όχι μόνο η ελληνική μυθολογία, όχι μόνο η αρχαία λατρεία στους Ολύμπιους Θεούς, όχι μόνο η καταγεγραμμένη ιστορία πλείστων μεγάλων εθνών, όχι μόνο τα ιερά βιβλία πλείστων μεγάλων θρησκειών, αλλά και η απτή λογική που δίνει εξήγηση στην ύπαρξη άπειρων ελληνικών μνημείων και πολιτισμικών στοιχείων σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

...Αν αφαιρέσεις τη Μακεδονία, τί από όλα αυτά θα υπήρχε;

Ακόμα και οι Εβραίοι, οι οποίοι είναι αυτοί που επιθυμούν διακαώς την αποσύνδεση της Μακεδονίας από τον Ελληνισμό, καταγράφουν στα δικά τους ιερά κείμενα την απόλυτη σύνδεση της Μακεδονίας με τον Ελληνισμό. 
Εξαιτίας της Αλεξανδρινής Μακεδονίας αναζωογονήθηκε το αρχέγονο μίσος τους απέναντι στους Έλληνες που διατηρούσαν από την εποχή της Μινωικής Κρήτης. 
Το μίσος τους απέναντι στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας, μνημονεύουν κάθε χρόνο στη Χανουκά, τη μεγαλύτερή τους εθνική και θρησκευτική γιορτή, που αφορά την ιστορία των Εβραίων Μακκαβαίων. Μνημονεύουν την αντίδρασή τους ως Εβραϊκό έθνος και ως πιστοί της Ιουδαϊκής θρησκείας, στον εξελληνισμό που επέβαλαν οι Μακεδόνες...

Όσο δύσκολα μπορεί να αποσυνδεθεί η Ρώμη από τον Χριστιανισμό, πολλαπλασίως δυσκολότερα μπορεί να αποσυνδεθεί η Μακεδονία από τον Ελληνισμό. 
Όταν ολόκληρη η Ευρωπαϊκή και η Αμερικάνικη Ήπειρος έχουν εκχριστιανιστεί από τη Ρώμη και τα παιδιά της, πώς μπορεί κάποιος να την αποσυνδέσει από τον Χριστιανισμό; 
Πόσο μάλλον όταν η Μακεδονία που φέρει τα αντίστοιχα ελληνικά χαρακτηριστικά, δεν είναι απλά μία πόλη, και άρα ένα καθαρά τεχνητό δημιούργημα, αλλά μία ευρύτατη γεωγραφική έκταση με άπειρες πόλεις και χωριά που είναι ριζωμένα και μπολιασμένα με τη φύση της μακεδονικής γης.

Το να αμφισβητεί κάποιος την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, είναι σαν να αμφισβητεί την Ανθρωπότητα της Γης.

Όσο μπορεί κανείς να αποσυνδέσει τον Άνθρωπο από τη Γη, άλλο τόσο μπορεί να αποσυνδέσει τον Έλληνα από τη Μακεδονία.

...και για να ακριβολογούμε και λίγο εμείς οι αναγνώστες...

...όχι απλά δεν αμφισβητείται η Ελληνικότητα της Μακεδονίας...

...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...

...και αυτό είναι κάτι που μας ενδιαφέρει...

elasb-triaina-gm.blogspot.com

Διαβάστε επίσης:



1 σχόλιο :

  1. Τα σέβη μου!

    ...χαίρομαι για τη αναδημοσίευση, παρότι ένα μπλογκ με ελάχιστη απήχηση. Εύχομαι να είναι χρήσιμο και εποικοδομητικό το κείμενο όσον αφορά την επίγνωση του καθενός, τουλάχιστον για τημ Ελληνικότητα της Μακεδονία μας. Υπάρχουν πολλές προεκτάσεις που θα πρέπει να αναλυθούν. Κυριότερη όλων η Μακεδονικότητα του Ελληνισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

    Καλωσορίζω οποιονδήποτε θα ήθελε να συζητήσουμε σχετικώς. Συζήτηση βεβαια για ενα τόσο σοβαρό θέμα, θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσω άρθρων σε μπλογκς και όχι απλά μέσω σχολίων σε μπλογκς.

    Καλή δύναμη σε όσους προωθούν την Αλήθεια και τη Λογική! Ζούμε δύσκολες εποχές, αλλά γι αυτό είμαστε εδώ! ...Για τα δύσκολα! Όλα θα πάνε κατευχήν. Καλή θέληση, δύναμη και πίστη στον εαυτό μας! Ο Ελληνσισμός επιστρέφει ισχυρότερος από ποτέ, εδώ, στα άγια χώματα της Μακεδονίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή