Υλικά:
Αλεύρι 500 γοχ
νερό εμφιαλωμένο νερό 250
10 γραμ αλάτι
5γρ ζάχαρη,
10 γραμ ρακι και
13 γραμ ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μίξερ το γάντζο και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός το ελαιόλαδο. Ζύμωμα 7 λεπτά ρίχνω το ελαιόλαδο στο τέλος και ζυμώνουμε άλλα πέντε λεπτά.
Τυλίγουμε το ζυμάρι με μεμβράνη το ξεκουράζουμε μισή ώρα χωρίζουμε σε μπαλάκια ανάλογα πόσα φύλλα θέλουμε να κάνουμε. Γίνετε λεπτό και ελαστικό το φύλλο μας!!
Η Γέμιση θέλει για το ταψί της κουζίνας μισό πακέτο μακαρόνια αυτά με την τρύπα, όχι τα χοντρά του παστίτσιου 350 γραμ φέτα τριμένη στο χέρι 5 αβγά 250 ML κρέμα γάλακτος αλάτι και μία κουταλιά σούπας σιμιγδάλι ψιλό.
Βράζουμε τα μακαρόνια τα στραγγίζω τα καίω με 100γρ βούτυρο πρόβειο .
Τα ανακατεύουμε, με όλα τα υλικά τα αβγά τα χτυπάμε. 2 φύλλα κάτω στο ταψί αφού το βουτυρώνουμε καλά γέμιση άλλα δύο φύλα πάνω καλό βουτύρωμα και ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά!!!
Vasiliki Saltaoura - Μπαχάρι και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου