Ετοιμα και τα τσουρέκια μου αφρός με μια λέξη!
Υλικά
12 αυγά,
1 λίτρο γάλα,
1 κιλό ζάχαρη,
μια πρέζα αλάτι,
1 βιτάμ όχι κεσεδάκι το σκληρό,
350γρ μαγιά νωπή φρέσκια δηλαδή,
3 πορτοκάλια το ξύσμα και το χυμό,
μισό φακελάκι μαχλέπι κοπανισμένο,
μισό φακελάκι κακουλέ κοπανισμένο,
4κιλά αλεύρι περίπου εγώ έβαλα 2κιλα αλεύρι αλατίνη στην μωβ συσκευασία που είναι για τσουρέκια, και 1,5κιλο αλεύρι μάνα το χρυσό επίσης για τσουρέκια που είναι,
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, ρίχνουμε το ξύσμα, το χυμό, το αλάτι, το μαχλέπι, το κακουλέ, χτυπάμε καλά βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί όχι να καίει, σπάμε την μαγιά μέσα στο γάλα και την λιώνουμε, ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει όχι να καεί και το αφήνουμε στην άκρη ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μετά βάζουμε λίγο λίγο το βούτυρο και ανακατεύουμε κυκλικά τα τσουρέκια να απορρόφηση το βούτυρο σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει περίπου 2ωρες.
Πατάμε να φύγει ο αέρας και πλάθουμε τα τσουρέκια τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου στου 180°βαθμους ανάλογα με την κουζίνα μας!!!
Άσπα Φλώρου προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ"
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου