Amfipoli News: ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΏΝ ΜΑΛΑΚΕΣ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΏΝ ΜΑΛΑΚΕΣ


Υλικα

500 γρ Νιφάδες βρώμης με μαύρη σοκολάτα και φρούτα του δάσους 
1/2 κούπα ζάχαρη καστανή 
1/2 κούπα αλεύρι φαρίνα 
1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο

1/2 κούπα σπασμένα φουντουκιά ωμά
1/2 κούπα σπασμένα αμύγδαλα ωμά
1/2 κούπα σταφίδες
10 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
1 φακελάκι σουσάμι ωμό 50 γρ

Χυμό από δυο πορτοκάλια μεγάλα
Ξύσμα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι
2 κουταλιές του γλυκού καλά γεμάτες κανέλα 
2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
125 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

Ανακατεύω όλα τα υλικά να ενωθούν καλά και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν.
Απλώνω πάνω σε λαδόκολλα και στο ταψί του φούρνου με μια σπάτουλα και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 
Όταν τις βγάλουμε θα είναι πολύ μαλακές, καθώς θα κρυώνουν θα σφίγγουν. Αφού κρυώσουν τις κόβουμε σε κομμάτια 
Αν θέλουμε και έχτρα σοκολάτα και αφού έχουμε λιώσει σε μπεν μαρι την σοκολάτα βουτάμε μια μια μέσα μόνο να βραχεί η κάτω της μεριά και ακουμπάμε επάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα.
Αν θέλετε γαρνίρετε και από πάνω σοκολάτα.


Gogo Samiou‎ προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου