Για δεκαετίες κυκλοφορούσε η φήμη ότι ένα από τα λιοντάρια της κινηματογραφικής εταιρείας MGM σκότωσε τον εκπαιδευτή και δυο βοηθούς του. Η υπόθεση αυτή συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και γράφτηκαν πολλά σενάρια.
Η ιστορία έγινε ακόμα πιο εντυπωσιακή όταν υπήρξε και η πληροφορία ότι η επίθεση συνέβη μία μέρα μετά το γύρισμα στο οποίο το λιοντάρι βρυχάται. Η αμφισβήτηση ήταν έντονη, καθώς το αρχικό σχέδιο ήταν το λιοντάρι να μη βρυχάται αλλά να παρουσιάζεται σιωπηλό και βλοσυρό.
Τα σενάρια φούντωσαν και αμέσως κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια με την πραγματική ιστορία.
Πηγή φωτογραφίας: .flickr.com
Σενάριο 1 : Ζευγάρι ληστών εξαγριώνει το λιοντάρι
Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, κατά τη διάρκεια του γυρίσματος το 1928, ένα ζευγάρι γνωστό για ληστείες τραπεζών μπήκε κατά λάθος στην αποθήκη, όπου θα γινόταν το γύρισμα.
Οι κακοποιοί συνήθιζαν να κρύβουν εκεί τα κλοπιμαία τους. Αγνοούσαν όμως ότι αυτήν την αποθήκη επέλεξε η κινηματογραφική εταιρεία για να κάνει τα γυρίσματα.
Έτσι όταν μπήκαν μέσα οι ληστές, το λιοντάρι άρχισε να βρυχάται και τους επιτέθηκε. Ο ένας ληστής υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, ενώ η γυναίκα τραυματίστηκε από το περιπολικό που έσπευσε να τους συλλάβει στην προσπάθειά της να διαφύγει. Η έρευνα όμως, απέδειξε πως όλη αυτή η ιστορία δεν ήταν παρά μόνο μυθοπλασία.
Σενάριο 2: Ο θηριοδαμαστής καταλήγει στο στόμα του θηρίου
Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, το λιοντάρι σκότωσε τον εκπαιδευτή και τους δυο βοηθούς του την επόμενη του γυρίσματος. Αλλά και αυτό δεν ευσταθεί αφού ο εκπαιδευτής του λιονταριού που το φώναζαν Σλατς, ήταν ένας διάσημος θηριοδαμαστής ο οποίος πέθανε σε βαθιά γεράματα τη δεκαετία του ΄70, δηλαδή πολύ μετά τον θάνατο του λιονταριού.
Σενάριο 3: Το θρίλερ του Χίτσκοκ
Μια άλλη φήμη θέλει τον ίδιο τον Άλφρεντ Χίτσκοκ να επιβλέπει το θρυλικό γύρισμα με το λιοντάρι που βρυχάται. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια φωτογραφία του 1958 που τον δείχνει να παρευρίσκεται στο γύρισμα, αλλά πρόκειται μάλλον για μια φωτογραφία στο πλαίσιο της προώθησης της ταινίας του North by Northwest που ο Χίτσκοκ γύρισε με την MGM .
Η αλήθεια είναι ότι τον ίδιο ρόλο έπαιξαν τουλάχιστον πέντε λιοντάρια
Προφανώς κανένα από τα λιοντάρια της MGM δεν στέρησε τη ζωή κανενός, αφού οι εκπαιδευτές τους ήταν γνωστοί και έμπειροι θηριοδαμαστές και φυσικά μία τέτοια είδηση δεν θα περνούσε απαρατήρητη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι ότι δεν υπήρξε μόνο ένα λιοντάρι που πόζαρε στο φακό όλες αυτές τις δεκαετίες.
Η ιδέα του λιονταριού χρονολογείται πριν από το 1924 όταν έγινε η συγχώνευση των τριών εταιρειών με την Γκόλντουιν να είναι η πρώτη εταιρεία που το χρησιμοποίησε.
Όπως φαίνεται από τα αρχεία της εταιρείας, ο Σλατς ήταν το πρώτο λιοντάρι που έγινε το λογότυπο της εταιρείας, χωρίς όμως τον γνωστό βρυχηθμό.
Είχε γεννηθεί στο ζωολογικό κήπο του Δουβλίνου και εργάστηκε στην εταιρεία από το 1916 ως το 1928.
Το λιοντάρι αυτό πέθανε το 1936 και ο εκπαιδευτής του φύτεψε ένα πεύκο στον τάφο του για να κρατά ζωντανό το πνεύμα του λιονταριού.
Η ηχογράφηση του βρυχηθμού.
Το δεύτερο λιοντάρι η Τζάκυ ήταν το πρώτο που ακούστηκε να βρυχάται δυνατά. Η Τζάκυ γεννήθηκε το 1915 και συμμετείχε και στις ταινίες του Ταρζάν.
Έφερε το ψευδώνυμο «η τυχερή» επειδή κατάφερε να επιβιώσει από πολλά ατυχήματα μεταξύ των οποίων την συντριβή ενός αεροπλάνου, αλλά και έκρηξη στο στούντιο.
Στη συνέχεια δύο ακόμα λιοντάρια ανέλαβαν καθήκοντα την εποχή που η εταιρεία πειραματιζόταν με τις έγχρωμες ταινίες από το 1927 ως το 1934, αλλά δεν θεωρούνται επισήμως λιοντάρια της εταιρείας. Ακολούθησε ο Τάνερ, ένα από τα μακροβιότερα λιοντάρια στην θέση του λογότυπου, αφού η «βασιλεία» του διήρκεσε 22 χρόνια, από το 1934 ως το 1956.
Επρόκειτο για το πιο βλοσυρό όλων και αντικαταστάθηκε από τον Τζωρτζ με θητεία δύο ετών.
Τέλος, ακολούθησε ο Λέων ο οποίος πρωταγωνιστεί στο λογότυπο από το 1957.
Ο αριθμός των βρυχηθμών ήταν άλλοτε δύο ή τρεις αναλόγως το λιοντάρι.
mixanitouxronou.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου