Αφράτη βουτυρογαλακτένια γεύση στον ουρανίσκο ....Μμμμμμ .....όνειρο !!!
Υλικά και εκτέλεση:
1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
1 ποτήρι γάλα Νουνού εβαπορέ αραιωμένο, μισό γάλα μισό νερό,
1 μικρή κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα να γίνουν χλιαρά. Προσθέτω σιγά σιγά 2 κούπες μικρές σιμιγδάλι ψιλό και ανακατεύω με τον δαρτη των αυγών να μην σβολιάσει σε μέτρια φωτιά.
Οταν πήξει το αποσύρω σταδιακά από την φωτιά και ρίχνω 1 βανίλια, το ξύσμα ενος πορτοκαλιού, 2 κ.σ βούτυρο αγελαδινό, 2 κ.σ μαργαρίνη, 11/2 κούπες μικρές ζάχαρη.
Σε μπασίνα( μπώλ μεταλικό) χτυπώ 5 αυγά μαζί έως ότου αφρατέψουν και τα προσθέτω στο μίγμα της γαλατένιας κρέμας, εκτός φωτιάς, ενσωματώνω με απαλές κινήσεις από τα έξω προς τα μέσα .
Αδειάζω σε 32άρι αντικολλητικό και βουτυρωμένο ελαφρύ ταψάκι και ψήνω στους 160 βαθ. έως ότου ροδίσει στην επιφάνεια και αρχίσει ελαφρώς να ξεκολλάει στα πλάγια για τρία τέταρτα περίπου της ώρας.
Αφήνω να κρυώσει λίγο και κόβω σε πλάγια κομμάτια !!!!
Μαιρη Καπνιση προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου