ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο Βηρυτού
2 φλιτζανες του τσαγιού καρύδια
1/2 φλιτζανα του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό γαρίφαλο τριμμένο
1 κουταλάκι κοφτό μαστίχα σκόνη
1 σακουλάκι σουσάμι καβουρδισμενο 200 γρ
200 γρ φρέσκο βούτυρο χύμα λυόμενο από αιγοπρόβατα
ΣΙΡΟΠΙ
2 φλιτζανες του τσαγιού νερό
3 φλιτζανες του τσαγιού ζάχαρη όχι πολύ καλά γεμάτες
3 κουταλιές σούπας μέλι
Χυμό από σχεδόν μισό λεμόνι
1/2 λεμονόκουπα στημένη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα θρυμματίστε τα καρύδια στο μουλτι, όχι κ πάρα πολύ,αφήστε και μερικά κομματάκια μέσα ανακατέψτε τα καρύδια με την τριμμένη φρυγανιά και τα μυρωδικά.
Παίρνετε ένα ένα φύλλο και το διπλώνετε στην μέση
Ρίχνετε από το μείγμα να πάει παντού και τυλίγεται με τα χέρια σας ομοιόμορφα και όσο μπορειτε σφιχτά,Κόβετε το μπακλαβαδακι στα δυο και τοποθετείτε στο ταψί...Τέλος όταν τελειώσετε καίτε καλά το βούτυρο και το ρίχνετε επάνω στα μπακλαβαδάκια να πάει παντού και αφήνετε μέχρι να απορροφηθεί τελείως το βούτυρο....Έχετε προθερμασμένο τον φούρνο και ψήνεται για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς σε αντισταστασεις .....Τελος έχετε βράσει τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά.. ρίχνετε ζεστό σιρόπι σε ζεστό μπακλαβά ΟΧΙ καυτά αλλά ζεστά....Αφήστε τον μπακλαβά να ρουφήξει όλο το σιρόπι του και φυλάξτε σε μεταλλικό σκεύος.
Gogo Samiou προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου