Amfipoli News: ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ!!

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ!!


Υλικά!!
1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά 
1 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουπα πορτοκαλι χυμο 
2 κουπες νερο 
200 γρ ξερα δαμασκηνα
200 γρ ξερα βερικοκα 
2 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ για το δεσιμο της σαλτσας 
Λιγο δενδρολιανο 
Λιγο θυμαρι
Αλατι και πιπερι.

Εκτέλεση
Σε κατσαρολα ριχνουμε το λαδι και τσιγαριζουμε το κρεας καλα απ ολες τις πλευρες
σβηνουμε με το κονιακ κ σε λιγο με τον χυμο πορτοκαλιου, ριχνουμε το νερο και τα μυρωδικά!!

Βαζουμε το κρεας στην γαστρα η στο πυρεξ, σκεπαζουμε και ψηνουμε για δυο ωρες στους 180!! περνουμε το ζουμι και το βαζουμε σε μια κατσαρολα ριχνουνε τα δαμασκηνα κ τα βερικοκα και τα βραζουμε για 5 λεπτα..τα βγαζουμε και τα βαζουμε δεξια κ αριστερα στην πιατελα με το κρεας που εχουμε κοψει σε φετες...Διαλυουμε με λιγο κρυο νερακι το κορν φλαουρ κ το ριχνουμε μεσα στο ζουμι.. Ανακατευουμε να δεσει η σαλτσα και περιχυνουμε το κρεας ..Συνοδεύουμε με αγριο ρυζι!!

‎Gogo Samiou‎ προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου