Έτοιμες οι κοτόπιτες μου για την κατάψυξη έτσι μόνο ψήσιμο και σερβίρισμα στο τραπέζι
Για την ζύμη χρειάζεστε
2 1/2 φλυτζ. αλεύρι
1φλυτζ. βούτυρο κρύο
1κς ξύδι
1/2 φλυτζ. παγωμένο νερό .
Τρίβετε το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι α γίνει ψυχούλα προσθέτετε το ξύδι το αλάτι και το αλεύρι πλάθετε μόνο για να μαζευτεί σαν μπάλα όχι πολύ ξεκουράζεται την ζύμη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.
Κόβετε σε μικρά κομματάκια 3-4 στήθοι κότας τα τσιγαρίζετε με 2 κρεμιδια ψιλοκομμένα.
Μόλις πάρουν χρώμα βάζετε τα μπαχαρικά που θέλετε εγώ βάζω σκόνη σκόρδο, θυμάρι, φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι μετά προσθέτω καρότο μικροκομένο, μπιζέλια, μανιτάρια εξίσου μικροκομένα, βάζω 2 κύβους knorr λίγο νεράκι και τα αφήνω και σιγοβράσουν.
Όταν ψηθούν προσθέτω μια κονσέρβα σούπας κρέμα μανιταριών condensed mushroom soup και μισό φλυτζάνι γάλα τα αφήνω λίγο ακόμα να ψηθούν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Το σβήνω, το αφήνω να κρυώσει πριν το βάλω στην πήγα μου προσθέτω λίγο τυρί τριμμένο παρμεζάνα.
Ανοίγετε δυο φύλλα στρώνετε το πρώτο στον πάτο βάζετε την γέμιση και κλείνετε με το δεύτερο.
Καλή σας επιτυχία !
Marianna Christophorou προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου