Amfipoli News: Μπουγάτσα

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Μπουγάτσα


Υλικά:
5 φλ.τσαγιού γάλα
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλ.σιμιγδάλι
3 αυγά
Ξίσμα λεμονιού (προαιρετικά εμένα επειδή ηταν πρόβειο το γάλα μου έβαλα)
500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά
3/4 φλ βούτυρο λιωμένο
Άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Ρίχνετε το γάλα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξίσμα κι αφήνετε να πάρουν βράση ανεκατευοντας καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
Μόλις βράσει χαμηλώνετε και ριχνετε απο ψηλα το σιμιγδάλι ανεκατευοντας ζωηρα.
Αφηνετε να πάρει βράσεις μέχρι να εχετε μορφη πυκνης κρεμας.
Κατεβαζετε και αφηνετε να κρυωσει.
Χτυπατε ελαφρα τ αυγα τα ρίχνετε στην κρεμα ανεκατευετε κι αφηνεται να κρυωσει.
Στρωνετε τα φυλλα αλειφοντας τα με το λιωμενο βουτυρο 6 με 7 περιπου απο κατω .Απλωνετε την κρεμα και σκεπάζετε με τα υπολοιπα φυλλα .Χαραζετε την πιτα και ψηνετε στους 200 για 35 με 40 λεπτα


‎Ειρήνη Σταματέλλη‎ προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου