Amfipoli News: Ο σύμβουλος της Χρυσοβελώνης και τα 3,6 εκατ ευρώ παραγγελία για τις εκλογές

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Ο σύμβουλος της Χρυσοβελώνης και τα 3,6 εκατ ευρώ παραγγελία για τις εκλογές


Στην υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη και στον πρώην στενό της συνεργάτη Πέτρο Γούλια, υιού του ιδρυτή της εταιρείας που ανέλαβε με απευθείας ανάθεση τα παραβάν των εκλογών με προϋπολογισμό 3,6 εκατ ευρώ, αναφέρεται το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Παραπολιτικά. Για «συκοφαντικό δημοσίευμα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσοβελώνη. Σε «πολιτικές σκοπιμότητες» αποδίδει το θέμα η Εταιρεία

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμά τους τα Παραπολιτικά αναφέρουν ότι «η εταιρεία ΑΓΕΧ ΑΒΕΕ Ξύλινων και Μεταλλικών Ειδών, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» στις 5 Φεβρουαρίου 2019, ανέλαβε με απευθείας ανάθεση την προμήθεια 47.000 παραβάν για τις ανάγκες των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων έναντι του συνολικού ποσού των 3.613.000 ευρώ» και επισημαίνουν πως μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Πέτρος Γούλιας, μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης της υφυπουργού. Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιούλας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας πριν τοποθετηθεί στο γραφείο της υφυπουργού στις 29 Αυγούστου.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ΑΓΕΧ ΑΒΕΕ παραδέχεται ότι «ο υιός του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ματθαίου Γούλια διετέλεσε για μικρό διάστημα μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο της Υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη» αλλά - όπως υποστηρίζει - «εξαιτίας διαφωνιών που υπήρξαν μεταξύ αυτού και στελεχών του γραφείου της, αποχώρησε από μηνών από τη θέση του».

Αναφερόμενη στην  παρούσα διαδικασία ανάθεσης τονίζει ότι «επαναλαμβάνεται με τους ίδιους όρους τα τελευταία 15 χρόνια και μέρος της οποίας θα εκτελέσει η εταιρεία ΑΓΕΧ ξεκίνησε πριν από 20 ημέρες και η εταιρεία είναι μεταξύ των αναδόχων».

Σημειώνει ακόμα ότι εδώ και  25 χρόνια εκτελεί συμβάσεις κατασκευής παραβάν για τη διενέργεια εκλογικών διαδικασιών στη χώρα, ανεξαρτήτως της εκάστοτε κυβέρνησης και καταλήγει ότι «κάθε αναφορά ή υπονοούμενο για δήθεν «χρυσές δουλειές» λόγω παρεμβάσεως τρίτων είναι απολύτως αναληθείς, προσχηματικές και μοναδικό στόχο έχουν την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων στις οποίες η εταιρεία μας δεν προτίθεται να λάβει μέρος, επιφυλασσόμενη κάθε νόμιμου δικαιώματος σχετικά με τη συκοφαντική δυσφήμιση που υπέστη».

Από το γραφείο της Υφυπουργού Εσωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση που χαρακτηρίζει «κακοστημένο και συκοφαντικό» το δημοσίευμα και ότι «διαψεύδεται κατηγορηματικά ως παντελώς αναληθές σε ό,τι αφορά την οποιαδήποτε σχέση της Μ. Χρυσοβελώνη με την εν λόγω υπόθεση».

Παραδέχεται ότι παραιτήθηκε ο μετακλητός υπάλληλος από το γραφείο της και υποστηρίζει πως στο δημοσίευμα αποσιωπάται η πιο κρίσιμη πληροφορία ότι «η εταιρεία συγγενικών προσώπων του πρώην μετακλητού υπαλλήλου επί σειρά ετών αναλαμβάνει την ίδια ακριβώς εργασία, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο...».

Οι συντάκτες του ρεπορτάζ σε κοινή τους δήλωση «προκαλούν όποιον αντιλαμβάνεται ότι το δημοσίευμα έχει έστω και μια αναληθή λέξη ή φράση και είναι εκτός της συνταγματικά κατοχυρωμένης νομικής έννοιας του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος και του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια». Επίσης ανακοινώνουν ότι προτίθενται να προσκομίσουν όλα τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από την έρευνα μας στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές»

Η απάντηση των δημοσιογράφων προκάλεσε την εκ νέου αντίδραση της κ. Χρυσοβελώς η οποία με νεότερη ανακοίνωση σημειώνει ότι «η νέα προσπάθεια συκοφάντησης στελέχους της Κυβέρνησης με κατασκευασμένα, fakenews, ξεφούσκωσε απότομα και αυτό φαίνεται ότι άγχωσε και στεναχώρησε», ενώ θέση πήρε και το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «Όσοι ψάχνουν υποτιθέμενα «σκάνδαλα» στον τρόπο με τον οποίο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προχωράει στην προετοιμασία των εκλογών ματαιοπονούν» και φέρνει ως επιχείρημα πως δεν έκανε απευθείας ανάθεση σε μια εταιρεία, αλλά σε τρεις, ύστερα από τη διενέργεια δημόσιας πρόσκλησης προς τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν προσφορές.

 liberal.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου