Amfipoli News: Γλώσσα της πεθεράς (Γλυκό)

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Γλώσσα της πεθεράς (Γλυκό)


Υλικά
Γιa το σιρόπι
250 γρ. ζάχαρη 
250 γρ νερό 
1/2 λεμόνι (τον χυμό του)

Για την σαντιγύ
300 γρ κρέμα γάλακτος (πρέπει να είναι κρύα)
4 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη 

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
3 ποτήρια νερού γάλα 
1 ποτήρι νερού (όχι πολύ γεμάτο) νερό 
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη 
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
10 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ 
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 220 γρ σε κομμάτια 
5 αυγά  (από 2 μόνο τους κρόκους)

2 πακέτα σφολιάτα 

 Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής : 
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό και την ζάχαρη και όταν θα είναι χλιαρό θα προσθέσουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και θα τα λιώσουμε καλά ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει η κρέμα ελαφρώς πηχτή.
Όταν πήξει βάζουμε σε κομματάκια το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
Σβήνουμε την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε τα 3 από τα 5 αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε καλά. 
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Για την σαντιγί : 
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η σαντιγί μας. 
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο.

Για το σιρόπι : 
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο χωρίς να τα πιέσουμε πολύ. Κόβουμε σε οβάλ κομμάτια μεσαίου μεγέθους και τα στρώνουμε σε λαμαρίνες στις οποίες έχουμε στρώσει λαδόκολλα.Χτυπάμε τους κρόκους από τα 2 αυγά που περίσσεψαν και αλείφουμε τις σφολιάτες. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). 
Μόλις βγάλουμε τις σφολιάτες από τον φούρνο, τις κόβουμε οριζόντια πολύ προσεχτικά για να μην μας σπάσουν. 
Σιροπιάζουμε ελαφρά με ένα πινελάκι.
Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε κορνέ και γεμίζουμε μέχρι την μέση κατά τα φύλλα σφολιάτας. 
Μόλις τελειώσουμε βάζουμε την σαντιγί σε κορνέ και γεμίζουμε το υπόλοιπο μισό, έτσι ώστε η σαντιγί να φαίνεται μπροστά. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Σούλα Παπαδάκη -  Πιτες - Φαγητα & Γλυκα με...Μεράκι.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου