Amfipoli News: Τουλουμπάκια

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Τουλουμπάκια


2 κούπες νερό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 αυγά
2.5 κούπες αλεύρι
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουερ
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
βανίλα
1 κουταλάκι ζάχαρη

Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
και χυμό λεμονιου

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι. Όταν πάρει μία βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.

Για τη ζύμη

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Μόλις πάρει μία βράση και λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε με μιας το αλεύρι και το σιμιγδάλι. 
Ανακατεύουμε  συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει 6 με 7 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε τη βανίλια, το κορν φλάουερ και ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν λεία ζύμη, σφιχτή και να μην κολλάει.
Αφήνουμε στην άκρη τη ζύμη να κρυώσει και τη βάζουμε σε κορνέ. 
Χρησιμοποιούμε το μεγάλο στόμιο με τα δοντάκια.
Βάζουμε το λάδι σε ένα κατσαρόλακι να κάψει και μόλις κάψει χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. 
Θέλουμε η θερμοκρασία λαδιού να είναι 180ο C αν έχουμε ένα θερμόμετρο.
Πιέζουμε το μείγμα μέσα από το κορνέ και βγάζουμε «κορδονάκια-μπαστουνάκια» μήκους 5 εκ. περίπου.
Κρατάμε το κορνέ με το αριστερό χέρι πάνω από το τηγάνι και με το δεξί κόβουμε την άκρη της ζύμης με τη βοήθεια ενός μαχαιριού το οποίο βρέχουμε κάθε φορά για να μην κολλάει η ζύμη πάνω του και να έχουν ωραίο σχήμα τα τουλουμπάκια μας.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά.

Βουτάμε τα τουλουμπάκια ζεστά στο κρύο σιρόπι. 
Τα αφήνουμε ανακατεύοντας απαλά για 1-2 λεπτά για να τραβήξουν σιρόπι, τα ακουμπάμε σε σχάρα για να στραγγίξουν τα πολλά σιρόπια και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου