Amfipoli News: Σοκολατόπιτα

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Σοκολατόπιτα


Υλικά:
250 γρ.βούτυρο
2 μιση φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη.
5 αβγά 
μισό φλυτζ.τσαγιού κακάο,
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι,
2 καπάκια κονιάκ,
2 κουταλάκια μπεικιν πάουντερ,
μισο φλυτζ.τσαγιού νερό 
και 1μιση ποτήρι νερού αλεύρι φαρίνα.

Σε ένα κατσαρολακι ρίχνω 2 φλυτζ.τσαγιου νερό με 2 κουτ.σουπας κακαο και 1 φλυτζ.ζαχαρη και το αφήνω να πάρει δυο βράσεις. Μόλις ψηθεί το γλυκό και κρυώσει το τρυπαω με ένα πιρούνι και αδειάζω το σιρόπι με κουτάλα να πάει παντού.


Στη συνέχεια λιώνω σε μπεν μαρι μία κουβερτουρα

Λιώνω 250 γρ.βουτυρο και ανακατεύω 2μιση φλυτζ.τσαγιου ζάχαρη.
Προσθετω 5 αβγά ένα ένα σταδιακά στη συνέχεια ρίχνω μισό φλυτζ.τσαγιου κακάο,ξυσμα απο ένα πορτοκάλι,2 καπάκια κονιάκ,2 κουταλακια μπεικιν παουντερ,μισο φλυτζ.τσαγιου νερό και 1μιση ποτήρι νερού αλεύρι φαρίνα.
Ρίχνω το μείγμα σε ένα βουτυρωμενο και κακαοαλευρωμενο τσέρκι και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολακι ρίχνω 2 φλυτζ.τσαγιου νερό με 2 κουτ.σουπας κακαο και 1 φλυτζ.ζαχαρη και το αφήνω να πάρει δυο βράσεις. Μόλις ψηθεί το γλυκό και κρυώσει το τρυπαω με ένα πιρούνι και αδειάζω το σιρόπι με κουτάλα να πάει παντού.
Στη συνέχεια λιώνω σε μπεν μαρι μία κουβερτουρα και προσθέτω ένα χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος και ανακατεύω.
Περιχυνω το γλυκό και το αφήνω να σταθεροποιηθεί πάνω στον πάγκο.

‎'Αγγελικη Παυλη'‎ προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου