Ενας κορμός σοκολάτας με κρέμα αμυγδαλου... ειναι οτι πρεπει..!!!
Υλικά
8 κσ αλεύρι
4 κσ κακάο
1 κγ μπεϊκιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
4 αυγά
12 κσ ζάχαρη
1 βανίλια
2 κσ νερό
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 κγ εσάνς αμυγδάλου
1 κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Για το γλάσσο σοκολάτας
100 gr κουβερτούρα
2 κσ ζεστό νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
2 αυγά
1 βανίλια
1/2 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπεϊκιν και το αλάτι.
Χτυπαμε στο μιξερ τα ασπραδια σε μαρεγκα και ριχνουμε τη μιση ζαχαρη. Χτυπαμε χωριστα τα κροκαδια με την υπολοιπη ζαχαρη. Προσθετουμε το νερο και την βανιλια και ανακατευουμε. Ριχνουμε και την μαρεγκα και ανακατευουμε ελαφρα να μην χασει η μαρεγκα τον αερα της. Στο τελος ριχνουμε το μιγμα με το αλευρι. Στρωνουμε λαδοκολα σε ενα ριχο ταψι και απλωνουμε μεσα το μιγμα.
Το ψηνουμε σε μετριο φουρνο περιπου 15 λεπτα, προσεχουμε να μη μας ξεραθει.
Πασπαλιζουμε σε μια πετσετα ζαχαρη αχνη και γυριζουμε αναποδα το παντεσπανι μας. Βγαζουμε την λαδοκολα και το τυλιγουμε μαζι με την πετσετα σε ρολο και το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα.
Το ξετυλιγουμε και αν θελουμε το ραντιζουμε με λιγο λικερ της αρεσκιας μας.
Φτιαχνουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης οπως γραφει στο φακελο και προσθετουμε την εσανς αμυγδαλου και τα τριμμενα αμμυγδαλα.
Απλωνουμε την κρεμα στο παντεσπανι και το τυλιγουμε.
Αν θελουμε κραταμε λιγη κρεμα για γαρνιτουρα..
Λιωνουμε την σοκολατα και προσθετουμε το νερο ζεστο καθως χτυπαμε συνεχως ριχνουμε την ζαχαρη και ενα ενα τα αυγα. Προσθετουμε το βουτυρο καθως συνεχιζουμε το χτυπημα και την βανιλια.
Το απλωνουμε πανω απο το ρολο μας και το γαρνιρουμε οπως θελουμε..!!!
Καλη επιτυχια..!!!
Ελενα Μακαρη προς Μπαχάρι και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου