Amfipoli News: Γλυκό πορτοκάλι

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Γλυκό πορτοκάλι


Πορτοκάλι
1 1/2 κιλό πορτοκάλια καθαρό βάρος
1 1/2 κιλό ζάχαρη
600 μλ νερό από το πρώτο νερό που έβρασαν τα πορτοκαλια
Μισό χυμό λεμόνι

Πλένουμε 4 μεγάλα πορτοκάλια, τρίβουμε στον τρίφτη, βάζουμε σε δύο κατσαρόλες νερό να βράσει. 
Βάζουμε τα πορτοκαλια στη μια και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Κρατάμε 600 μλ νερο και το υπόλοιπο το αδειάζουμε βάζουμε τα πορτοκαλια στην δεύτερη κατσαρόλα να βράσουν αλλά 5 λεπτα.
Βγαζουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό κρύο.
Μολις κρυώσουν κόβουμε από πάνω και από κάτω από 1 δάχτυλο πάχος κόβουμε στην μέση και σε 3 κομμάτια ( από το 1 πορτοκάλι θα κόψουμε σε 6 φέτες)κόβουμε και στην μέση τις ίνες.
Βαζουμε τα πορτοκάλια στην κατσαρόλα την ζάχαρη και τα 600 μλ νερό που κρατήσαμε από το πρώτο βράσιμο και βράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να δέσει καλα το σιρόπι.
Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά βάζουμε και το χυμό λεμόνι.
Το ξύσμα το έβαλα σε τάπερ και στη κατάψυξη.

‎Πετρινα Μπαρδανη‎ προς Μπαχάρι και κανέλα.


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου