Πορτοκάλι
1 1/2 κιλό πορτοκάλια καθαρό βάρος
1 1/2 κιλό ζάχαρη
600 μλ νερό από το πρώτο νερό που έβρασαν τα πορτοκαλια
Μισό χυμό λεμόνι
Πλένουμε 4 μεγάλα πορτοκάλια, τρίβουμε στον τρίφτη, βάζουμε σε δύο κατσαρόλες νερό να βράσει.
Βάζουμε τα πορτοκαλια στη μια και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Κρατάμε 600 μλ νερο και το υπόλοιπο το αδειάζουμε βάζουμε τα πορτοκαλια στην δεύτερη κατσαρόλα να βράσουν αλλά 5 λεπτα.
Βγαζουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό κρύο.
Μολις κρυώσουν κόβουμε από πάνω και από κάτω από 1 δάχτυλο πάχος κόβουμε στην μέση και σε 3 κομμάτια ( από το 1 πορτοκάλι θα κόψουμε σε 6 φέτες)κόβουμε και στην μέση τις ίνες.
Βαζουμε τα πορτοκάλια στην κατσαρόλα την ζάχαρη και τα 600 μλ νερό που κρατήσαμε από το πρώτο βράσιμο και βράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να δέσει καλα το σιρόπι.
Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά βάζουμε και το χυμό λεμόνι.
Το ξύσμα το έβαλα σε τάπερ και στη κατάψυξη.
Πετρινα Μπαρδανη προς Μπαχάρι και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου