Συνταγή
1 ,5 λίτρο γάλα
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό .2 αυγά
1 φλ. ζάχαρη . 1 βανίλια
1 πακέτο φύλλο κρούστας
150 γραμμ. βούτυρο λιωμένο.Φλούδες απο ένα λεμόνι,
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα κ κανένα Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι την βανίλια τα 2 αυγά τής φλούδες απο το λεμόνι,τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και όταν σχηματιστεί η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος.
Τοποθετούμε στη βάση ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (θα χρησιμοποιήσουμε 9 για τη βάση), ραντίζοντας κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε σε όλο το σκεύος.
Επαναλαμβάνουμε το στρώσιμο των υπόλοιπων φύλλων, ραντίζοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή σας επιτυχία
Spyridoula Julie Tsiopou-Kriezia
Pipi's House
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου