Amfipoli News: ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ!

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ!


Με 2 κινήσεις το φτιάχνουμε!
Ένα όξινο-γλυκό αριστούργημα. Μια ωραία νότα και για το πασχαλινό μας τραπέζι.

Τι χρειαζόμαστε 
• 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 
• 2 φακελάκια ζελέ (φράουλα ή κεράσι)
• 2 Κ.σ ζάχαρη 
• 400 γρ νερό βραστό 

Πως το φτιάχνουμε 
1.Διαλύουμε στο βραστό νερό τα 2 φακελάκια ζελέ με ζάχαρη.
Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε μέσα στο γιαούρτι. Βαζουμε σε φόρμα αντκολιτική ή βαζουμε ΛΙΓΟ βούτυρο στη φόρμα. Εγώ το βάζω σε φόρμα σιλικόνης για ευκολία να το ξεφορμαρω, και το βαζουμε ψυγείο για 2-3 ωρες οσπου πήξει.συνηθως το φτιάχνω από την προηγούμενη ημέρα όταν έχω τραπέζι και γαρνιτούρα πριν το σερβίρω.

2. Αναποδογυριζω και περιχύνω με μια κομπόστα βύσσινο (έχω βάλει φωτο στα σχόλια να δείτε) και φρέσκα μύρτιλο για γαρνιτούρα, ή γκοτζιμπερης, μπλουμπεριες .. ότι σας αρέσει.

‎Marilena Pappa‎ προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου