Amfipoli News: Πάνω από 200 δις οι εισαγωγές αμυντικού εξοπλισμού από ΕΕ και ΗΠΑ τα τελευταία 40 χρόνια

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Πάνω από 200 δις οι εισαγωγές αμυντικού εξοπλισμού από ΕΕ και ΗΠΑ τα τελευταία 40 χρόνια


Πολλά συστημικά ΜΜΕ που τα αντιγράφουν και κάποιες κατά τεκμήριο μη ελεγχόμενες ιστοσελίδες, επιμένουν στο γελοίο πλέον επιχείρημα ότι, οι τεμπέληδες Έλληνες, μαζί με τους άχρηστους και απατεώνες πολιτικούς, ευθύνονται για την καταχρέωση της χώρας και την απέραντη φτωχοποίησή της.

Όπως γράφουμε και σε διπλανή στήλη, από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους για περίπου 170 χρόνια δηλ., τα συνολικά χρέη μας το 2002, όταν μπήκαμε στην ευρωζώνη, ανέρχονταν σε 158 δις. Από το 2002 μέχρι σήμερα, σε μόλις 17 χρόνια, το χρέος αυξήθηκε επί πλέον κατά περίπου 250 δις. Και αυτό παρ’ όλο που κουρέψαμε κατά κύριο λόγο δικά μας ομόλογα της τάξης των 50 δις. Και το χρέος συνεχίζει την ανηφόρα, αφού αυξάνεται κατά 30 δις ετησίως. Το τονίζουμε και πάλι και εδώ.Με διάφορα λογιστικά κόλπα, swaps, δάνεια με υψηλό επιτόκιο κλπ., μας έχωσαν σε μια φοβερή παγίδα χρέους που μας έχει καταστήσει χώρα  υπό γερμανική κατοχή και με επερχόμενη Ισλαμοποίησή της.

Οι εντεταλμένοι συστημικοί δήθεν αναλυτές που επιμένουν στο πολυφορεμένο αυτοκτονικό μοτίβο για τους  “κακούς” και “κλέφτες” Έλληνες, εκτός των ως άνω επίσημων στατιστικών στοιχείων, παραβλέπουν το γεγονός ότι, η χώρα μας έχει εξαιρετικά δυσανάλογες αμυντικές δαπάνες για το μέγεθός της, γιατί  απειλείται από μια υποτιθέμενη συμμαχική χώρα στο ΝΑΤΟ. Γεγονός είναι ότι, τα τελευταία 45 χρόνια, από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, οι εισαγωγές της χώρας μας για αμυντικό εξοπλισμό από τις χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ ξεπερνούν τα 200 δις.

Με άλλα λόγια οι «Εταίροι», μας χρηματοδοτούν με το αζημίωτο, με το πολύ-πολύ αζημίωτο. Και για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ότι θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοντέλο της υποτέλειας, μας κλείνουν τις πολεμικές βιομηχανίες, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και ότι αξιόλογο μπορεί να παραχθεί εδώ, ώστε να είμαστε υποχείριοι στις δικές τους βιομηχανίες όπλων. Αλλά που είναι οι καλοί μας μας οι Εταίροι, τώρα που ο θαλάσσιος Αττίλας επελαύνει στην Κύπρο; Απόντες όταν τους χρειαζόμαστε και παρόντες όταν πρόκειται να μας απομυζούν. 
odosdrachmis.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου