Η πιο σοκολατένια και λαχταριστή τούρτα παγωτό θα σας δροσίσει και θα σας χαρίσει στιγμές απόλυτης απόλαυσης...
Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο, τι καλύτερο από μία λαχταριστή τούρτα παγωτό.
Υλικά
¾ φλιτζ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
4 κουταλιές κακάο
½ κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα
½ φλιτζ. φουντούκια καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Για το παγωτό
2 ¾ φλιτζ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
2 φλιτζ. πραλίνα φουντουκιού
½ κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζ. ταχίνι
Για το πασπάλισμα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
Διαδικασία
Φτιάχνετε τη βάση. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα και τα τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία να λιώσουν.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα μπισκότα, που έχετε προηγουμένως σπάσει με τα χέρια σας σε μικρά κομμάτια, τα φουντούκια και το κονιάκ. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζετε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκ. Απλώνετε το μείγμα με μια σπάτουλα ώστε να είναι παντού ισόπαχο. Τοποθετείτε τη φόρμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το παγωτό. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, την πραλίνα φουντουκιού, το ζαχαρούχο γάλα και το ταχίνι και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, αυξάνετε την ταχύτητα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει το μείγμα, περίπου 8 λεπτά.
Βγάζετε τη φόρμα με τη βάση από την κατάψυξη, αδειάζετε το μείγμα του παγωτού και το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Τοποθετείτε τη φόρμα ξανά στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Βγάζετε τη φόρμα με την τούρτα από το ψυγείο 5 λεπτά πριν τη σερβίρετε, αφαιρείτε το στεφάνι, τη μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και την πασπαλίζετε με το κακάο. Μπορείτε να γαρνίρετε με ζαχαρωτά, με σιρόπι και μπισκότα της αρεσκείας σας.
eleftherostypos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου