Υλικά
- 300 γρ. μύδια με κέλυφος φρέσκα καθαρισμένα ή καθαρισμένα
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 πράσινη και 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1 σκ. σκόρδο
- 5-6 ντοματίνια
- 1 σπιτικό ζωμό ψυγείου μπουκέτο μυρωδικών
- λίγη ρίγανη
- 1 λεμόνι ( χυμό και ξύσμα)
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα ντοματίνια κομμένα για 2-3′.
Προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα και τον σπιτικό ζωμό και βάζουμε καπάκι. Αφήνουμε για 2-3′ σε δυνατή φωτιά κουνώντας το τηγάνι να ανοίξουν τα μύδια με τα λίγα υγρά του τηγανιού. Αραιώνουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι και περιχύνουμε τα μύδια. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 1′ να δέσει η σάλτσα και να πήξει. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι Δεν αλατίζουμε ποτέ τα μύδια γιατί είναι ήδη αλμυρά από τη θάλασσα που έχουν μέσα τους. Μην αφήνετε πολύ ώρα τα μύδια στη φωτιά γιατί συρρικνώνονται, σκληραίνουν και χάνουν όλη τη νοστιμιά τους. Μόλις ανοίξουν είναι έτοιμα ζουμερά και πεντανόστιμα. Λίγη καυτερή πιπερίτσα τα απογειώνει.
Πηγή: argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου