Υλικά
15 Μελιτζάνες μικρές
Σέλινο σε κλαράκια για το δέσιμο
Λάχανο
Μαϊντανό +σέλινο με κομματάκια
Σκόρδα
Καρότα
Αλάτι
Πιπέρι
Μισό ποτήρι ξίδι
Μισό ποτήρι λάδι
Εκτέλεση
Πλύντε και κόψτε τα κοτσανάκια και χαράξτε σε βάθος!!
Βράστε τις μελιτζάνες για 6 λεπτά από την ώρα του κοχλασμού για να ξεπικρίσουν, όχι παραπάνω και 1 λεπτό το σέλινο. Σε ένα μπολ ψιλοκόψτε το λάχανο, μαϊντανό, σέλινο, καρότα, σκόρδα, ανακατέψτε τα όλα μαζί!! Στραγγίξτε τις μελιτζάνες καλά.
Βάλτε βάρος πάνω για να φύγουν όλα τα υγρά τους Αλατοπιπερώστε τις μελιτζάνες Γεμίστε με τα λαχανικά και δέστε με τον σέλινο!! Βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με το ξίδι για ένα ολόκληρο βράδυ..
Την άλλη μέρα βγάλτε από το ξίδι και βάλτε σε ένα άλλο μπολ και ρίξτε το λάδι
Το τουρσί είναι έτοιμο …
Φυλάξτε το στο ψυγείο!!
Πηγή: facebook.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου