Amfipoli News: Βρέθηκε μεγάλο δημόσιο κτήριο από την εποχή των Πτολεμαίων στην Αίγυπτο

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Βρέθηκε μεγάλο δημόσιο κτήριο από την εποχή των Πτολεμαίων στην Αίγυπτο



Μια αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή αποκάλυψε ένα μεγάλο Πτολεμαϊκό και διαμορφωμένο αργότερα την ελληνορωμαική εποχή κτίριο από κόκκινο τούβλο και ασβεστόλιθο στην επαρχία του Βόρειου Σινά, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Αρχαιοτήτων της χώρας.

Κτίριο των 2.500 τετραγωνικών μέτρων
"Το κτήριο πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε ως έδρα του Συμβουλίου της Γερουσίας του Πηλούσιου (εκ του πηλός-... Πόλη από λάσπη... ) λατ.  Pelusium, (εκλατινισμένη η ελληνική λέξη )μιας από τις αρχαίες πόλεις του Βόρειου Σινά», δήλωσε ο Mostafa Waziri, γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων.


 Οι αρχικές μελέτες που έγιναν σχετικά με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την κατασκευή του κτιρίου έδειξαν ότι χρησιμοποιείται για τη διοργάνωση συναντήσεων για τους εκπροσώπους των πολιτών κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης των Πτολεμαίων και αργότερα των Ρωμαίων για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων σχετικά με τις δημόσιες υποθέσεις της πόλης και των πολιτών της, ανέφερε ο Μ.Waziri .


 Ο Ayman Ashmawy, επικεφαλής του τμήματος αιγυπτιακών αρχαιοτήτων στο Υπουργείο Αρχαιοτήτων, δήλωσε ότι το κτίριο των 2.500 τετραγωνικών μέτρων διαμορφώνεται από το εξωτερικό ως ορθογώνιο, με κυκλικές βεράντες και μια κύρια πύλη που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά.


Συνεχίστε ΕΔΩ
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου